ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ИзбориНовини

Санкционираха по „Магнитски“ Владислав Горанов и Румен Овчаров

Безпрецедентни санкции на петима българи, четирима от които на високо политически и властови позиции, наложи САЩ по закона „Магнитски“. Това са бившият финансов министър от правителства на Бойко Борисов и ГЕРБ Владислав Горанов, бившият икономически министър от Тройната коалиция Румен Овчаров и двама бивши директори на АЕЦ „Козлодуй“ – Александър Николов и Иван Генов. Петият човек Николай Малинов е лидер на Национално движение „Русофили“, които нямат силни политически позиции, но самият той е обвинен в шпионаж.

Санкциите са за участие в корупционни схеми, ощетили държавата с милиони долари, възпрепятства инвестициите и заради подкопаване на демократичните институции.

Освен лично върху тях, санкции са наложени и върху няколко организации, свързани с тях – сдружението „Национално движение Русофили“, политическа партия „Възраждане на Отечеството“, на Малинов, и фирмата на Владислав Горанов „Трилема Консултинг“.

Преди около 2 години по същия закон бяха наложени санкции и върху други високопоставени лица в България, като политикът от ДПС Делян Пеевски и Васил Божков.

Мерките включват и визови ограничения за санкционираните и техните семейства.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина