АктуалноВластГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина ПловдивРазследване

Изненада с Дупката във Варна усложнява казуса с Панаира

Изненада с Дупката във Варна заплита сериозно казуса с и без това неясното бъдеще на Международен панаир- Пловдив.

Преди три дни кметът на морската столица Иван Портних и председателят на тамошния общински съвет Тодор Балабанов са получили писмо от собственичката на дружеството О2″ ЕООД Красимира Ангелова, с което от фирмата настояват да прехвърлят 893 квадратни метра от прочутата Дупка в центъра на Варна, срещу акциите на общината в Панаира.

Искането идва в момент, в който сагата с международното изложение е в съда. От компанията подчертават, че ако общинската администрация се съгласи на такава замяна, ще стане едноличен собственик на всички парцели в Дупката, за която Варна получи от държавата 43 милиона лева, за да си откупи парцела от Георги Гергов. Как и откъде се появиха тези собственици на 893 квадратни метра от така наречената Дупка, за която до този момент се знаеше, че бе изцяло собственост на Георги Гергов, на този етап не е ясно.

Ето как видя новия възел около казуса общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова, написала днес коментар във Фейсбук, който публикуваме без редакторски намеси:

От това писмо стават ясни две неща:

1/ С предоставените от Бойко Борисов 43 млн. лв. на Варна, за да си купят от Гергов т.нар. „Дупка“ в центъра на града, Варна не си е купила цялата Дупка. Така „Дупката“ става „Бездънна яма“.

2/ Подарените от Бойко Борисов на Варна 29 % от Пловдивския Панаир (преди 43-те милиона лева и уж със същата цел – да си купят Дупката) висят като Дамоклев меч над Пловдив – всеки може да предлага на Варна всякакви сделки, за да ги вземе и Панаирът да бъде окончателно приватизиран.

Акциите от Панаира трябва да се върнат в Държавата. А изводите за разпиляването на финансов ресурс и немарливостта към една от националните ни гордости и към Пловдив от страна на ГЕРБ всеки сам може да си ги направи.„.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина