ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

МВР засилва мерките в Деня без загинали на пътя

Пътната полиция засилва мерките по пътища днес, за да няма загинали в Деня без загинали на пътя. Това каза пред медиите Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

Акцията днес е по повод започналата на 16 септември Седмица на безопасността на пътя. Тя се провежда за седма година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. В рамките на европейската инициатива 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя.

Всички служители на МВР, които са на пътя, както и допълните сили, ще контролират движението. Всеки, седнал зад волана след употреба на алкохол, ще бъде извеждан от пътя, заяви Близнаков. Той каза още, че всички налични технически средства ще бъдат използвани. По негови думи движението в населените места е изключително интензивно след 15 септември. Пътна полиция напомня на пътуващите да не забравят да използват предпазни колани.

МВР отчита по-малко катастрофи за първите 20 дни на септември, спрямо същия период миналата година. Загиналите също са по-малко – с девет. През изминалото денонощие няма загинали при катастрофи, съобщи Лъчезар Близнаков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина