ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов покани Тотев да се срещне със щастливите от високите данъци пловдивчани

Патриотичният фронт подновява подписката срещу ставките

Славчо Атанасов покани Иван Тотев на среща с пловдивчани край пункта за събиране на подписи срещу високите данъци. Подписката на Патриотичния фронт се подновява утре, след като предложението на войводите в общинския съвет за намаляване на местните данъци и такси бе отхвърлено. Шокира ме изявлението на Тотев, че пловдивчани са много щастливи да си плащат данъците. Затова от утре подновяваме събирането на мнението на гражданите на пункт до Централна поща, на който ще пише „Г-н Тотев, слезте при хората”. Той явно дълго седи в кабинета си. Затова и го каня да посети подписката и да види дали пловдивчани са доволни от високите данъци. Да дойде да се срещне с тях, тъй като и без това няма приемен ден, отправи предизвикателство бившият кмет и настоящ народен представител към наследника си.

Атанасов подчерта, че той и групата му не са получили разрешение за ситуиране на пункт пред общината, затова са се спрели на пощата. Искането ни не е предизборно. Предлагаме връщане на нивата на местните данъци и такси от моя мандат вече трета година. И заявяваме, че можем да управляваме с по-ниски ставки, допълни депутатът.

На срещата му с медиите бе поканен и авторът на проекта на Гребния канал и стадион Пловдив арх. Валентин Маринов. Той информира журналистите, че обявената за сформиране специална комисия преди повече от три месеца, която да работи по бъдещето на недовършеното от четвърт век спортно съоръжение, до вчера не е била създадена. Тя е била свикана във вторник, но без да бъдат повикани арх. Маринов или някои от входиралите предложението за 20-те милиона финансиране от държавата в общинския съвет. По думите на Славчо Атанасов в комисията вчера било коментирано, че данните за стадиона за стари и няма какво да се заседава. На 16 март предложих да предоставя цялата документация с над 200 чертежа на паус, оказа се, че и общината разполага с тях. Според документите, прогнозните стойности по завършването на стадиона не надвишават 20 милиона лева. В тях влиза всичко- от завършване на трибуните, до осветление, козирка и зали. Ако същото съоръжение трябва да се направи наново ще струва 150 милиона лева, поясни арх. Маринов.

Славчо Атанасов го допълни, че стадион Пловдив е най-лесен за довършване в Пловдив. Той може да остане общински и на него да играят Ботев и Локо, както е с Милан и Интер в Милано. Питам как тези 20 милиона лева отлетяха през комина на общинския съвет? Питам защо тази комисия не бе създадена още с решението за това от 5 февруари? Затова и поискахме среща с председателя на общинския съвет Илко Николов този петък, за да чуем отговорите на тези въпроси, завърши Атанасов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Славчо, кодуп крадлив – застреляй се! За цялото си управление нищо не направи за града! Пловдивчани те мразим безкрайно, така че не ни занимавай със себе си, ако обичаш!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина