ИзбориНовини

ПП ще подкрепи кабинет, ако Бойко Рашков оглави КПКОНПИ

От „Продължаваме промяната“ са поставили едно условие за подкрепа на евентуален бъдещ коалиционен кабинет с мандата на БСП, получен пред ден от президента Румен Радев.

Това е „мандатът да бъде държан толкова, колкото е необходимо, за да бъде прието антикорупционното законодателство, закона за КПКОНПИ и да бъде избран Бойко Рашков за председател“, каза председателката на БСП Корнелия Нинова след първите разговори за съставяне на правителство между двете формации.

Тя добави, че първата среща е минала добре и на нея е била потвърдена програмата – „управленска и законодателна, която съставихме преди две седмици заедно“. Нинова уточни, че все още не са били коментирани евентуалните структура и състав на Министерския съвет. Преди това предстоят разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

„Единственото условие, което ние поставихме, е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно мнозинство в парламента“, заяви след срещата и съпредседателят на ПП Асен Василев, потвърждавайки думите на Нинова.

Източник: svobodnaevropa.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина