ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Апелативен съд потвърди присъдата на бивш ММА шампион за опит за убийство

Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на арменския гражданин Сергей Харутюнян. Бившият ММА шампион е осъден от окръжния съд на шест години лишаване от свобода за опит за убийство на портиер на пловдивска дискотека.
Делото в Апелативен съд е образувано по протест на окръжна прокуратура и пострадалия, които настояват за увеличаване на наказанието. Подсъдимият също е обжалвал присъдата с искане да бъде признат за невинен.
След като подробно анализира доказателствата по делото Пловдивският апелативен съд приема за несъмнено доказано, че Харутюнян е автор на опита за убийство, който е извършил с незаконно притежаван пистолет. Освен това той е осъден да изтърпи и предишна условна присъда от година и три месеца, в изпитателния срок, на която е извършил опита за убийство. Той трябва да изплати и 15 000 лева обезщетение на жертвата си за претърпени морални вреди.
Пострадалият А. К. работел в частна охранителна фирма и изпълнявал дейността на портиер на дискотека. Три месеца преди опита за убийство, подсъдимият и негови приятели, паркирали пред входа на заведението с намерение да влязат. Портиерът А. К. помолил подсъдимия да премести автомобила си. Той отказал. Бившият ММА шампион Сергей Харутюнян нападнал охранителя. Дошли бодигардове от дискотеката и настанал бой. В резултат на това на двама от приятелите на подсъдимия били причинени различни по степен наранявания.
На 29 юли сутринта, Харутюнян причакал А.К. пред блока, в който живеел и стрелял по него с пистолет. Ранил го в двата крака и избягал. Пострадалият позвънил на 112 за помощ. По походката и външния вид на отдалечаващия се стрелец разпознал лицето, с което се сбили преди време пред дискотеката. Сергей Харутюнян бил арестуван на Слънчев бряг. По телефон, открит в автомобила, и по косата му са открити частици, полепнали от изстрелите с пистолет. Съдът приема в мотивите си, че записите от камерите в хотела опровергават твърдението му, че цялата нощ на 28 срещу 29 юли бил на морето. Освен това е регистрирано движение на колата му по пътя от Бургас до Пловдив и обратно на 28 и на 29 юли.
Решението на Апелативен съд – Пловдив подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина