ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

18-годишен шофьор с обвинение за катастрофата край Царацово, в която загина младеж

18-годишен бе обвинен от Окръжна прокуратура за тежката катастрофа край Царацово, в която загина 15-годишно момче. Към наказателна отговорност е привлечен Г.Г. за това, че на 12 ноември е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 15-годишен младеж.

Около 20 ч., обвиняемият, който имал книжка отскоро, пристигнал с управлявания от него автомобил в Пловдив, заедно с четирима свои приятели от Съединение. Около 21 ч. петимата решили да се приберат. Шофьорът избрал маршрут, преминаващ през Голямоконарско шосе и с. Царацово. Малко след като преминал през жп прелеза, Г.Г. преценил, че има неравност на пътното платно и опитал да я избегне. При извършване на маневри по отклоняване на автомобила в различни посоки, той загубил управление над колата. Тя напуснала платното за движение и настъпило пътнотранспортно произшествие, при което на място загинал 15-годишен младеж, возещ се на задната седалка. Обвиняемият и останалите три момчета също имали наранявания. Когато колата спряла окончателно, обвиняемият се обадил на тел. 112 и подал сигнал за случилото се.

На място пристигнали полицейски и медицински екипи, както и екип на гражданска защита. Последният помогнал всички пострадали да бъдат извадени от автомобила. Г.Г. бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са били отрицателни. Впоследствие от него била взета и кръвна проба, която ще бъде подложена на изследване. Той и трима от другите пострадали били откарани в лечебно заведение за оказване на медицинска помощ. Смъртта на четвъртия от останалите пострадали била констатирана на място от медицинския екип.

По делото са извършени множество действия по разследването – направени са огледи, разпитани са свидетели, лекият автомобил е приобщен като веществено доказателство, назначени са съдебномедицинска, химическа и автотехническа експертизи.

Разпитан, в качеството на обвиняем, Г.Г. се е признал за виновен и изразил съжаление за случилото се. Дал е обяснения.

След повдигане на обвинението, с постановление на прокурор, Г.Г. е бил задържан за 72 часа, в рамките на които ще бъде преценено дали ще бъде направено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. мал к. Останалите трима пострадали са освободени за домашно лечение.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Г.Г. е обвинен, е лишаване от свобода от 2 до 6 години и лишаване от право да управлява моторно превозна средство.

Разследването по случая продължава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина