ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Героите на деня

Решено: Пловдив тегли нови 30 милиона заем

ГЕРБ гласува предложението анблок, Дани Каназирева и БСП останаха извън пленарната зала

Image title
Пловдив тегли нови 30 милиона заем за ремонт и реконструкция на пътна инфраструктура в града. Това реши мнозинството в местния парламент преди броени минути. В първата точка от дневния ред се заформи хипер скандал, при който първо Дани Каназирева и групата й напуснаха пленарната зала, а после и БСП бойкотираха предложението с негласуване. Така с 31 гласа „За“ и седем „против“, 2 часа препирни и много попръжки градът ни се сдобива с поредно сериозно задължение при под три процента лихва.  Герберите по традиция гласуваха анблок. А на мястото си за гласуването от социалистите остана само Тодор Петков, който каза „не“ на борча. Опозицията бе възмутена, че кметът е на плажа, а не е в залата за тази важна за града точка.
От общината обявиха, че кредитът е съгласуван с експерти на банката, от която ще бъде теглен и няма да утежни бюджета на града. Той ще се изплати за 10 години с 3-годишен гратисен период. Не стана ясно обаче колко точно ще струва на на града заемът.

Точно в същия миг, но с разменени роли- ГЕРБ като опозиция, а БСП като управляващи, в Народното събрание се гласува актуализацията на бюджета, която отвари вратите за 1 милиард лева държавен заем. В парламента обаче герберите търсиха обяснение от Тройната коалиция защо е нужен въпросният кредит и как ще бъдат похарчени парите, тъй като параметрите са неясни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина