ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Специална програма ще следи в реално време свободните места в различните болници

По този начин ще се координира къде екипите на Спешна помощ да кара болните с коронавирус

Специална програма ще бъде разработена, за да може да се координират свободните места в болниците за пациенти с коронавирус. По този начин екипите на Спешна помощ ще координират къде да карат пациентите с коронавирус. Тя ще заработи за Пловдивска област от сряда, съобщи областният управител Дани Каназирева.

До този момент организацията на свободните места е минавала през областният координационен щаб, но не в реално време. Всеки ден в 10 и в 16 часа е получавана справка от болниците за свободните места, а тя после е предавана на екипите на Спешна помощ.

Общо 21 са екипите на територията на областта. В Пловдив те са 7, а извън града – в останалата част от областта са 14. Има още три транспортни екипа, които могат да транспортират при нужда, ако липсва спешна помощ. Още през пролетта са проведени разговори и с частните спешни помощи, коментира Дани Каназирева и добави, че те също са готови да се отзоват.

„През последната седмица, от понеделник до неделя, обажданията към спешна помощ със симптоми за Ковид-19 са общо 247. 106 пациенти са оставени на домашно лечение и 141 са хоспитализирани“, добави Каназирева във връзка с дейността на Спешна помощ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина