Подтепето

ПОД НОЖА

06 Фев, 2018

Реклама на Туристическия център докарва схващане на врата

Туристическият информационен център на площад Римски стадион отново изненада с „реклама“.

На дигиталния монитор от страната на ул.“Райко Даскалов“ се вижда, на пръв поглед, графика. По-любопитните, а и хората, които очакват да се информират  за събитията в този град, остават замислени пред стъклото. На втори прочит разбират, че се намират пред нещо като кръстословица – плетеница. Това са онзи тип загадки с надписи, които за да бъдат разчетени, трябва да смените гледната точка.

Успяхме да уловим на снимката и ъгъла, под който трябва да пречупите врат, за да разчетете написаното. Става дума за реклама на култовия фестивал Hills of Rock. Билетите за фестивала бяха пуснати наскоро в мрежата. 

На 7 юни отвори врати най-модерният туристически център в България, това пишеше в прессъобщението  за откриването на туристическия информационен център на Джумаята през миналата година. От същото съобщение става ясно, че „два дигитални монитора излъчват картата на Пловдив и информират за събитията в града и региона денонощно… Предложението за разработването на модерната идея дойде от Общинското предприятие „Туризъм“, които разработиха идеята за модерно дизайнерско оформление на Центъра и обезпечаването му с разнообразни информационни материали и дигитални монитори.“

Припомняме, заради откриването на „най-модерния“ ТИЦ  бе разбит и занемарен туристическия център в сърцето на Стария град, за което ви разказа Под тепето в същия ден. По-късно уволнената наскоро шефка на вече несъществуващото ОП „Туризъм“ призна пред наш репортер, че от него било взело оборудване за новия.   

Поставената през лятото на лявото витринно стъкло карта на града има правописни грешки на английски език и липсва означение къде се намирате вие, когато я гледате, а това за туристите си е проблем.

  • 07 Фев, 2018 | до Пловдивчанка
    Браво, че са сменили картата!!!! Явно четат Под тепето и се поправят ;) Направо заслужават публична похвала пред строя, че са си своршили работата както трябва от втори опит!!! Хвала на такива общиннски служители, явно и вие сте от тях.
  • 06 Фев, 2018 | Пловдивчанка
    Защо не отдете до лявото витринно стъкло и да погледнете отново картата за да видите че то е сменено преди повече от половин година. И моля да напишете статия по тази тема, защото много знаете да плюете, ама когато нещата са наред не го казвате нали?
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

05 Фев, 2018

Тръгна протестна петиция срещу закриването на ОП „Туризъм”

С „вливането“ на общинското предприятие в „Старинен Пловдив” не се постигна нищо друго, освен хаос и обезличаване на служителите, се казва в подписката

Подписката стартира малко след назначаването на Йордан Илиев за шеф на "Старинен Пловдив"Протестна петиция срещу закриването на Общинско предприятие „Туризъм” и уволнението на експерта Виделина Гандева стартира в интернет. Автор на подписката е Деница Лещева, а позицията й вече е подкрепена от над 150 души. Тя стартира след назначаването на филолога Йордан Илиев за директор на „Старинен Пловдив”, в който се вля Туризма. Преди седмица Илиев освободи от длъжност дългогодишния експерт в общинската структура Виделина Гандева.   

Настоящата подписка има за цел да активира общественото мнение и съвест срещу безпрецедентното унищожаване в края на 2017 г. на една работеща структура с доказани успехи, а именно Общинско предприятие „Туризъм“. С този ...

» повече
22 Юли, 2017

Сложиха карта със забележителностите на новия Туристически център на Джумаята

Къде сме ние, питат туристите

ОП-то е пропуснало да отбележи това 

Таня Грозданова

Голяма карта на централната градска част от няколко дни е залепена на новия туристически център на Джумаята в Пловдив. Картата показва забележителности, улици, хотели, музеи и болници, има и дълга легенда. Пред нея често застават чуждестранни туристи с изучаващ поглед и задават един и същ въпрос.

„Къде сме ние?“- питат недоумяващо гостите на града, които опитват да се ориентират по картата. 

Тя заема цялото крайно стъкло на витрината откъм улица „Христо Г. Данов“, но от ОП „Туризъм“  този път са пропуснали да отбележат с червена точка или човече мястото си и да напишат „Вие сте тук“.    

 

» повече
13 Юни, 2017

Туристическият център в Стария град бил занемарен заради новия на Джумаята

Вандалщина е другата причина за състоянието му

Банките отказват да поставят ПОС терминал, а ОП-то прекратило отношения с фирмата за електронни гидове

Всички усилия на ОП „Туризъм“ били насочени към бързото оправяне и откриване на новия голям Туристически информационен център на Джумаята. Именно за това и поддръжката на този в сърцето на Стария град останала на заден план. Това разбра репортер на Под тепето.

В деня на откриването на новата супер модерна придобивка за туристи - Третият в града такъв център, обособен на мястото на емблематичната книжарница „Отец Паисий“ на ул. „Райко Даскалов“ 1, на мястото на осиротялата най-стара книжарница под тепетата, ви показахме състоянието на ТИЦ-а в сградата на пощата на площадчето в Стария град. Две години след негово откриване ...

» повече
06 Юни, 2017

Пловдив вече има модерен туристически център

Това е най-модерното място в България, в което гостите на града могат да черпят информация 

Посетителите ще имат възможност да подредят картина от пъзел на място

Най-модерният туристически център в България отваря врати в античния Пловдив. Официалното откриване ще се състои утре, 7-ми юни, от 11 часа на Главната улица в Пловдив. Той е третият в града и е обособен на мястото на емблематичната книжарница „Отец Паисий“ на ул. „Райко Даскалов“ 1, в непосредствена близост до Римския стадион.

Красивата сграда, пред която в миналото са се виели опашки за книги, по естествен начин оживява, за да се превърне в лице на града. Модерен информационен център, в който пловдивчани и туристи могат да получат разнообразна информация, да закупят сувенири, карти или ...

» повече