Градът

Пловдив вече има модерен туристически център

Това е най-модерното място в България, в което гостите на града могат да черпят информация 

Посетителите ще имат възможност да подредят картина от пъзел на място

Най-модерният туристически център в България отваря врати в античния Пловдив. Официалното откриване ще се състои утре, 7-ми юни, от 11 часа на Главната улица в Пловдив. Той е третият в града и е обособен на мястото на емблематичната книжарница „Отец Паисий“ на ул. „Райко Даскалов“ 1, в непосредствена близост до Римския стадион.

Красивата сграда, пред която в миналото са се виели опашки за книги, по естествен начин оживява, за да се превърне в лице на града. Модерен информационен център, в който пловдивчани и туристи могат да получат разнообразна информация, да закупят сувенири, карти или пътеводители или просто да отдъхнат и изгледат филм за Пловдив в стилната и уютна атмосфера на центъра.

Два дигитални монитора излъчват картата на Пловдив и информират за събитията в града и региона денонощно. На мястото е поставен и вендинг автомат за вода, кафе и други напитки. 

Предложението за разработването на модерната идея дойде от Общинското предприятие „Туризъм“, които разработиха идеята за модерно дизайнерско оформление на Центъра и обезпечаването му с разнообразни информационни материали и дигитални монитори. 

Такъв например е магнитния пъзел, който предоставя на посетителите възможност да подредят картина на мястото, когато там се е помещавал известния магазин „Княз Борис“, площадът е носел същото име, а малко по-късно отваря врати книжарницата и библиотеката на Симеон Василев. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина