АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Превозвачите искат по-малко автобуси сутрин и вечер

Фирми, обслужващи масовия градски транспорт на Пловдив, твърдят, че след 21,30 часа нямало пътници. Пловдивчани пък твърдят, че няма автобуси. Кой лъже?

Предложение за промяна в графиците на някои автобусни линии в Пловдив чрез премахване на най-ранните и най-късните курсове, е публикувано на сайта на Общината за обществено обсъждане. От проектодокумента става ясно, че се предвижда съкращение на първите и последните коли, обслужващи линиите с номера 1, 6, 11, 12, 20 и 25.

Те твърдят, че в ранните часове преди 5 сутринта и вечер след 21,30 часа в рейсовете нямало пътникопоток. Според мотивите на превозвчатие тази актуализация на маршрутните разписания в Пловдив щяла да направи градският транспорт по-ефективен, а услугата – по-качествена?!

Всички, кито не са саъгласни с така мотивираното предложение могат да подадат възражения в общинската администрация. А те очевидно ще са много.

Пътниците в Пловдив от години страдат от липсата на автобуси не само в тези времеви отрязъци. Ежедневен факт е честото пропускане от страна на превозвачите не само на най-ранните, а и на редица късни курсове. И ако някой от общинската администрация си направи труда да проконтролира този процес може би ще се убеди в правотата на хората.

Да, след години напразно висене по тъмно по спирките, хората в Пловдив все по-рядко могат да бъдат видени да чакат автобус рано сутрин и късно вечер.

Конкретно по изброените горе линии: половината от тях – № 1, 11 и 20 минават по централния пловдивски булевард пез Тунела, а там няма момент, в който да няма пътуващи в рамките на работното време на градския транспорт.

Да не говорим, че такова нещо като липса на пътници за автобус № 1 няма как да се случи, категорични са кючукпаржини.

Подобни съкращения в разгара на топлия и светъл сезон са абсолютно неоправдани.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

 1. Вижда се, е и този кмет е умен мъж също като предишните двама. Така се прави. Първо намалихме автобусите които трябва да излизат ежедневно от 300 на 200, второ от Коматево до Тунела пътуваш 1 час, трето след 21 часа ще забраним на живеещите в кварталите около 200 000 души да се мотаят по центъра след като им спрем вечерните автобуси. ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ !

 2. – КАТО СПРАТ ГОРКИТЕ ЧАСТНИЧЕСКИ МАРШРУТКИ – ОТИ НЕ ИМ ИЗЛЯВА СМЕТКАТА –

  АМИ ТОГАВА ША СА ВОЗИМИ НА ПРОСТ ТРАМВАЙ И НИЕ КАТО ОБИКНОВЕНИ СТОЛИЧАНЕ

  1. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛе… =ПодТъпото= претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ и разчертано с дебели черти и излишни пространства – задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като чукундурското непрогледно „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ докато има елегантни четирицифрени конкурентни Кодове както ПОТВ- Ако не желаете да обменяме становища учтиво би било просто да прмахнетае ОпцияКоментар, както ТРАФИК- та да не се занимаваме с ПодТЪПОТО!

   Друго отношение не заслужава!

   САМО ЗАВИСИМОСТИТЕ КАТО ИМ ГИ ВИДИШ НАЙ-ДОЛУ – МИ ТЕ СРАВНЕНИ С МАРКАТА „ПОД ТЪПОТО“ ГОРЕ ВЛЯВО . . .

   КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ „ЛАЙКС“ / ОЦЕНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И РЕПЛИКА?

   ОПРОСТЯВАЙ БЕ, БУДАЛА! КОМПАКТИРАЙ, МИЛИМЕТРИТЕ СА МИ ЦЕННИ.

   АНИМАЦИИТЕ САМО ПРЕЧАТ И СА НИ ОТБЛЪСКВАЩИ! „СГРОМОЛЯСАЛО СЕ ДЪРВО…“ ПРЕЗ ОКТОМВРИ = ТОЯ ТИКЕР ВМЕСТО НА МОЯ ДИСПЛЕЙ – СИ ГО НАТИКАЙ В …ИМЕННОТО!

 3. Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:– https://use.my/bman

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина