Зелен градНовини

Експерти от 4 държави обсъждат екологията в градска среда в Пловдив

Пловдив е домакин на Международна конференция на тема „Градската среда като пространство за реализиране на устойчиви политики”, която се провежда днес и утре /28-29 ноември 2022г./ в Конферентна зала на Хотел SPS.

Във форума се включват експерти от България, Норвегия, Унгария и Чехия. Те ще представят примери от своите страни за планиране и управление на зелената система в градска среда и за участие на младите хора в определянето на политики.

Акцентите на събитието са: създаване и съхраняване на зелени площи, опазване на дърветата в градска среда, прозрачно и открито взаимодействие с гражданите в процесите по проектиране и осъществяване на дългосрочните политики за устройствено развитие на градовете, включително спрямо предизвикателствата породени от климатичните промени.

Сред лекторите са лекторите ланд. арх. Невена Цветкова, инж. Томаш Трънка и Любомира Колчева – директор на фондация „ЕкоОбщност“.

Международната конференция „Градската среда като пространство за реализиране на устойчиви политики“ се организира от Фондация „ЕкоОбщност“ и е част от дейностите по проект „Да върнем гражданското си пространство: от местно към европейско ниво“. Целта му е да събере представители на граждански организации и групи, местни власти и експерти, които са заинтересовани и имат отношение към:

  • управление и планиране на градската среда, основано на принципите за устойчиво развитие;
  • активно и информирано включване на гражданите във всички етапи на планиране и осъществяване на политиките за градско развитие.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина