АктуалноГрадътКварталиНовини

Култово заведение става парк с детска площадка в Пловдив

Ресторант „Старите българи“ отстъпва място на новите кършияклии

Очаквам скоро да има облагороден парк с нова детска площадка на мястото на премахнатия ресторант “Старите българи” в ”Северен”, съобщи кметът на района Стоян Алексиев.

Близо година изоставеното култово заведение на „Брезовско шосе“ 2 до Второто колело на Панаира тънеше в руини, а гледката в междублоковото пространство в квартала до Борбите напомняше бомбардиран пейзаж.

Заведението закъса покрай пандемичните мерки. След което собствениците на „Старите българи“ започнаха да го бутат, но зарязаха процеса около пролетта на тази година.

Гледката около знаковия ресторант бе потресаваща счупени плочки, разхвърляни тухли, поломени стъкла, ръждясали метални решетки, циментови постаменти и какви ли не строителни отпадъци се въргаляха грозно в кварталната градинка.

Преди време на журналистическо питане по темата райкметът Алексиев поясни, че ресторантът е бил построен с временен статут и е разпоредил на собствениците на заведението да го премахнат и да изчистят терена, за да бъде благоустроен.

С днешна дата районната администрация планира да го озелени и да направи там детска площадка. Това би могло да стане най-рано през идната година, при наличие на средства в бюджета.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина