ЗабавлениеКултураНовини

Режисьорът Джесика Уудуърт идва с „Лука“ на София филм фест в Пловдив

Джералдин Чаплин ще поздрави пловдивчани със специално видео обръщение

Новият филм на познатата на пловдивчани Джесика Уудуърт „Лука“ е част от програмата на София филм фест в Пловдив във вторник вечер. Режисьорката на любимите на пловдивчани „Белгийският крал“ и „Босият император“ пристига за среща с пловдивската публика за прожекцията от 18:30 часа. Заедно с нея пристига и директорът на София филм фест Стефан Китанов.

Филмът е копродукция между няколко държави, сред които и България. Историята се върти около младият войник Лука, който взема участие в защитата на легендарната крепост Кайрос, пазител на последните остатъци на цивилизацията. Във филма участва и легендата Джералдин Чаплин, която ще поздрави пловдивчани със специално видео обръщение, тъй като поради здравословни причини няма да вземе участие в планираното гостуване под тепетата.

Късната прожекция от София филм фест в Пловдив тази вечер ще ни срещне с легендата на българския рок – група „Тангра“. Във филма „Оловният войник“ на Костадин Бонев ще се потопим в музиката на 80-те, в борбата за себеизразяване и за свобода. Прожекцията е от 21:00 часа.

„София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина