ГрадътЗабавлениеНовини

Концерт на Таралеща и Джендема за 1ви юни

Канят всички малки и пораснали деца на празничен концерт по случай деня на детето

Забавления за три поколения с огнено шоу, рисунки на лица на деца, бирен блууз, рок енд рол и балканско реге ще зарадват децата от всички възрасти на първи юни.

През годините едва ли ще се намери пейка, плаж или паметник, неосъмнали с шума на купонджийска компания, която припява: “Пляс, пляс педалите…” и “А лятото е само наужким….”.
Група „Джендема“ се сформира през 1986 г. в София заедно с Атанас Цанков (Насо Дирижабъла). Първата им публична изява е в Харманли на фестивала „Поети с китара“ през 1987 година. Групата е основен представител на ново течение, стремящо се да пародира масовите музикални жанрове. „Джендема“ откриват и първия митинг на промените на 18 ноември 1989 г. на площад „Св. Ал. Невски“ с песента „Край на живота от самото начало“. Повече от 30 години радват публиката с песните си и доброто настроение, което създават на концертите си.

Добре познатите на българската публика група „Таралеща“ имат издадени три албума, в които съчетват малко блус, капка реге, ска и афробийтове, съчетани с български ритми и още много други. Неподражаеми като стил и текстове, групата се радва на голяма популярност.

Това ще е първото излизане на сцена на двете банди заедно, но усещането за съвместимост далеч не е непознато. “Джендема” и “Таралеща” макар и през поколение, водят една и съща епико-метафорична борба срещу битовизма и бездарието. Очаквайте грандиозно музикално пътешествие във времето на прехода!

Това изживяване можете да подарите на Вас и децата Ви на 1ви юни в София, в клуб „Маймунарника“ от 20 часа.

За деца до 16 години с придружител входът е БЕЗПЛАТЕН!

Линк към билетите
https://bilet.bg/bg/events/preview/4143?flush=1

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина