БългарияВластНовини

Ще изключат ли „Възраждане“ от комисиите за външна политика и отбрана

Депутатите ще решават дали да приемат предложението на ПП-ДБ за отстраняване на двама народни представители от партия „Възраждане“ Ангел Георгиев и Ивелин Първанов от парламентарните комисии по външна политика и отбрана, съобщава БНР.

Предложенията за освобождаване на двамата депутати от „Възраждане“ не са придружени с мотиви, но преди дни от ПП – ДБ обявиха, че ще искат изключването им заради тяхно участие по-рано този месец във форум в Руската федерация, на който е била обсъждана концепцията за външната политика на Москва. Първанов е член и на двете комисии, а Георгиев – само на Външната. В същото време от „Възраждане“ са внесли предложения Георгиев да бъде избран за член и на Комисията по отбрана, а Първанов – за основен член на Постоянната делегация на НС в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество на мястото на изключения от ПГ Николай Дренчев

Промени в състава на комисиите предлагат и от ГЕРБ – СДС.

Преди това, в пленарната зала ще се гласуват промените в Закона за българските лични документи. Предвижда се ограничаване на използването на служебни паспорти. Целта е да се спрат злоупотребите с привилегиите, които тези паспорти осигуряват.

В програмата на парламента са включени и окончателни гласувания на промените в Закона за фуражите, за защита на растенията и за ветеринарномедицинската дейност.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина