ВластИзбориНовини

Парламентарната група на БСП изключи Явор Божанков

Явор Божанков е изключен от Парламентарната група на БСП, пише OFFNews. Това решение е взето единодушно, съобщават от левицата в социалните мрежи.

Преди малко повече от час той се опълчи на лидера на левицата Корнелия Нинова и обяви, че партиите, които твърдят, че с изпращането на оръжия за Украйна ще влезем във войната, плашат хората заради „политически цели“.

Парламентът разреши изпращането на военна помощ на Украйна, Божанков се опълчи на Нинова

Божанков бе и единственият депутат от БСП, който гласува „за“ изпращането на военна помощ. В изказване от трибуната на НС той намекна, че знае какви последствия може да очаква:

„Аз съм абсолютно убеден в своята позиция, с ясно съзнание какви последствия може да има тя за мен. Аз мога да Ви кажа едно – Русия няма да спечели тази война“.

По-рано той бе и единственият червен депутат, опълчил се на връщането на хартиената бюлетина. Заради това си действие първо бе изваден от комисията по правни въпроси, а по-късно и изпратен на командировка в САЩ.

Днес БСП го изключи от парламентарната група и го призова да се откаже и от депутатското си място, освобождавайки го на следващия в листата. Ако не го направи – то той ще стане независим депутат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина