ВластНовини

Енергийният министър също подаде оставка

Министърът на енергетиката Александър Николов е депозирал оставката си пред премиера Кирил Петков, съобщиха от енергийното ведомство. Това е третият министър от квотата на ИТН, който се отказва от поста. Досега оставки подадоха регионалният Гроздан Караджов и спортният Радостин Василев. Все още няма съобщение за оставка на външния министър Теодора Генчовска. Очаква се тя също да се оттегли от поста в понеделник.

Причините за оттеглянето на министър Николов от правителството са изцяло политически. Те са свързани с решението на партия „Има такъв народ“, от чиято квота е излъчен енергийният министър, да напусне управлението на страната“, пише в съобщението.

Николов ще продължи да изпълнява функциите си, докато парламентът гласува оставката му. В същото положение са и останалите министри.

Миналата седмица лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов изтегли министрите си от кабинета и обяви, че напуска коалицията заради несъгласие с политиката по отношение на Северна Македония и с някои параметри от актуализацията на бюджета.

Слави Трифонов: “Слагам край на тази коалиция и тази агония” – ВИДЕО

Все още не е ясно кога оставките ще бъдат гласувани в парламента и кои ще бъдат заместниците им.

От „Продължаваме промяната“ казаха, че приоритет е приемането на актуализацията на бюджета.

Източник: mediapool.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина