ВластЗдравеНовиниПУЛС

XII, VII и VIII клас първи се връщат на училище (ВИДЕО)

Вариантът е 2 седмици в клас, две онлайн у дома

Обмислят поетапно завръщане на големите ученици, окончателно решение ще се вземе следващата седмица

Учебните занятия няма да започнат за всички класове наведнъж. Обмислят поетапно завръщане на големите ученици. Това съобщи след срещата в Министерство на здравеопазването с представители на МОН и синдикатите в сектора главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според него най-вероятният вариант е XII, VII и VIII клас да се върнат първи в присъствена форма на обучение, но това ще стане ясно следващата седмица, когато се очаква да бъде взето решение.

Физическото връщане в школата на големите ученици е невъзможно по рано от 4 февруари, стана ясно още след срещата.

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова заяви, че всички са се обединили около мнението, че учениците се обучават най-добре в клас, но при възможни подходящи условия.

„Има съгласие, че част от класовете ще се върнат, но ще минем на вариант редуване,“ каза тя.

Михайлова даде следния пример: Две седмици  XII, VII и VIII клас учат в училище, после две седмици електронно, за да могат следващите да се включат.

„Идеята е да не се струпват масово в училище големите ученици и всички да могат отново да влязат в класната стая, безспорно всичко е в зависимост от епидемиологичната обстновка.“

„Най-вече трябва да се следи заболеваемостта и да се съобразяваме с цифрите“, коментира още тя.

По този повод Кунчев добави, че както тръгнат, така ѝ много бързо могат да се върнат в електронна среда.

На срещата е обсъждано и предстоящото ваксиниране на учителите. То ще започне там, където е приключило това на медиците. РЗИ-тата ще кажат къде, допълни зам.-министър Михайлова.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина