ГрадътЗдравеИзпод тепетоМненияНовиниПУЛС

Втора седмица без починал от COVID-19 в Пловдив и областта

По данни на Регионалната здравна инспекция (РЗИ-Пловдив) установените положителни случаи на COVID-19 в Пловдив и областта за изминалите 7 дни – от 9 юни до 15 юни – са 82. Броят на заразените спрямо предходния 7-дневен период е намалял с 10 души, когато заразените за седмицата бяха 92 човека.

Наблюдава се значителен спад и в 14-дневната заболеваемост при възрастните и децата от 0 до 18 години, като достигнатите нива са между 7-8‰ на 100 000.

Установен е и значителен спад  в броя на хоспитализираните, а интубирани за периода няма.

За разглежданата седмица битката с болестта не е загубил нито един пациент.

При разглеждане на данните на седмична база не е установен нито един случай на COVID-19 в учебно заведение от областта.

За разглежданата седмица не са установени нови случаи на заболели сред медицинския персонал в областта.

Продължават да се извършват  епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретните случаи, съобщават от РЗИ. Към днешна дата – според Националната информационна система – потвърдените случаи в Пловдив област са 104 439, а починали са 4779 души от началото на пандемията. Ваксинирани на територията на областта към днешна дата са 198 848.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Това,че няма заболели не е постижение на лекарите.
   В Пловдив има 50 болници повечето са частни,в България има най много болници на глава на населението може би в света.А какви са резултатите?Най много умрели,най много болни най много неизлекувани.
   Ако си порежа пръста и постъпя в хирургиите ще ме задържат там за 3 дни – разбира се ако съм здравно осигурен….и уж ще ме лекуват и ще точат касата.Здравеопазването в България било безплатно- по конституция!!
   Да,но за лечение дължавата дава пари от бюджета,всеки българин внася здравни осигуровки дори и безработните и когато отида на лекар пак плащам,поне лекарите да даваха фактура….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина