ЗдравеНовиниПУЛС

Пловдив с единствен по рода си ЯМР за Източна Европа

Техниката позволява безрисково изследване при пациенти с всякакви импланти и такива с клаустрофобия

 

Откриването на първия в България апарат на бъдещето – ЯМР Siemens Magnetom Free.Max ще бъде от 18.30 часа, на 29 юни 2022 г, в клиника „Медикус Алфа“, гр. Пловдив.

Производителят е разработил единствения в света апарат с възможност за белодробна  диагностика с най-висока резолюция, предлагащ достъпни здравни грижи за всички. MAGNETOM Free.Max  е първият в света апарат с 80-сантиметров отвор за пациента, осигурявайки комфорт и достъпност дори за клаустрофобични, тревожни и по-пълни пациенти.

Magnetom Free.Max

Уникален и единствен на територията на България ядрено-магнитен резонанс от ново поколение, апаратът разполага с високотехнологична система на скенера с цифрови технологии, изкуствен интелект и нова сила на полето, които разширяват обхвата на клиничните приложения на ЯМР изследванията.

Уникалният ЯМР има свръхпроводим магнит за ЯМР със само 0.7 литра хелий благодарение на революционната DryCool технология. Той е единственият в света ЯМР с възможност за белодробна ЯМР диагностика с най-висока резолюция, предлагащ безвредно изследване на бял дроб без лъчево натоварване за пациента.

Процесът на скениране е ускорен и базиран на изкуствен интелект, използващ невронни мрежи с цел намаляване на шума и намаляване на размера воксела за получаване на образи с перфектно качество.

Модерни техники за изобразяване като Compressed Sensing и Multi Band техника осигуряват кратко време за изследването и перфектни резултати без никакъв риск при пациенти с всякакви импланти, както и точна оценка на изображението при кръвоизлив или исхемия в мозъка.

Апаратът разполага с автоматичен изоцентър от главата до петите и напълно автоматизирано позициониране на пациента с едно докосване.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина