Само с родител показват работите от матурите след VII-ми клас  

Актуално Градът Новини

Завършващите седми клас в Пловдив и областта, които искат да видят писмените си работи от матурите по Български език и литература и по Математика, могат да го направят във вторник и сряда – 28 и 29 юни, в два центъра в града, съобщиха от Регионалното управление по образование.

Това обаче може да стане само, ако са придружени от родител според ред за запознаване с проверените и оценени изпитни работи по български език и литература, математика и чужд език от национално външно оценяване в VІІ клас за учебната 2021/2022 г., съобщи Рангел Райчев – старши експерт по организация на средното образование.

Двата центъра за проверка на тестовете по задължителните предмети са за БЕЛ в Спортното училище, а по математика – в Професионалната гимназия по електротехника, уточни Райчев. Проверките се извършват от 09.00 до 17.30 часа.

Резултатите от двата изпита по чужд език могат да се видят само на 29-ти в Спортно училище „Васил Левски”.

Учениците и родителите се запознават със сканирана и оценена изпитна работа с присъдени точки за всеки отговор чрез влизане в системата. Не се разрешава копиране, или изнасяне на сканираното изображение на изпитните работи, уточняват от РУО.

Приемът в гимназиите стартира на 5-ти юли и продължава два дни с подаването на заявление за участие в първо класиране. Пет училища ще бъдат центрове за прием на документи.

ОУ “Екзарх Антим І”, ул. “Захари Стоянов” № 86

СУ “Цар Симеон Велики” ул. “Лука Касъров” № 13

СУ “Св. Софроний Врачански”, район “Тракия”, ул. „Съединение“ №53

СУ „Пейо Яворов”, бул. „България” №136

СУ „Найден Геров“, ул. „Кемера“ №27

Списъците с приетите ученици на І етап на класиране ще бъдат обявени до 12 юли 2022 г.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.