ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Петима лекари са диагностицирани с COVID-19 в Пловдив за денонощието

От новозаболелите 109 най-много са в Пловдив 63, следват общините Асеновград – 13, Марица – 11

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има петима лекари от Пловдив. В момента се извършва епидемиологично проучване. Към 20.10.2020 г. на територията на Пловдивска област има 109 новодиагностицирани случаи на COVID-19.  Регистрирани в Националната информационна система са  общо 2711. Под карантина са 1346 лица. На домашно лечение  са 789 лица.

„За изтеклите 24 часа са хоспитализирани 9 души, един е в тежко състояние, останалите са в задоволително. По информация на болниците, хоспитализираните към днешна дата са 222, от тях с потвърдена диагноза за коронавирус са 185. Свободните легла са 59,  за интензивно лечение са  24, отделно стаите за пациенти с недоказан  COVID-19 са 11,“ уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

От новозаболелите най-много са в Пловдив 63, следват общините Асеновград -13, Марица -11, Родопи и Раковски по 7, Хисаря и Калояново по 2, Карлово, Кричим, Куклен и Садово по един.

През изминалото денонощие има един починал мъж на 72 г. от Раковски с придружаващо сърдечно заболяване.

Дани Каназирева: Започват масирани проверки за спазване на всички мерки

Днес в 14:30 областният управител, заедно с представители на РЗИ и ОД на МВР ще проведе среща с управителите на всички хипермаркети на територията на Пловдив и областта, а утре в 11:00 ще проведе среща с управителите на заведения и нощни клубове. И двете срещи са във връзка със спазването и контрола на противоепидемичните мерки.

Илюстрация: Мила Бобоцова, 12 клас, НХГ „Ц. Лавренов“ – Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина