ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Национлана телефонна линия информира за ваксините срещу Covid-19

От днес всеки гражданин ще може да получи информация и да за ваксините и ваксинацията  срещу COVID-19 на телефон 02/ 9301 445.

Целта е гражданите да получават научно обоснована информация, свързана с противопоказанията, с препоръките за приложение на ваксина при определени заболявания, при бременност и т.н.

На специалната телефонна линия ще отговарят д-р Филип Тенчев и д-р Димитър Страшимиров, асистенти в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицинския Университет в София. Според информацията, публикувана от Единният информационен портал, двамата лекари са провели работна среща с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, на която той е благодарил за ангажимента им хората да получават достоверна информация за ваксините.

„Важно е да се опитаме да помогнем на хората, които са били заблудени, да повярват във ваксините, да чуят експерти и специалисти“, заяви д-р Кацаров. „Нашата задача е да опровергаем митовете и да подтикнем хората да се ваксинират, защото това е начинът да излезем от пандемията“, категоричен бе той.

Със завършен имунизационен цикъл в Пловдив и областта към днешна дата са 166 404-ма души, от общо за страната 1 714 306.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина