ВластЗдравеНовиниПУЛС

 Мутафчийски: Най-опасни са баровете, след това ресторанти и фитнеси

Зелените коридори за възрастни били препоръчителни, заяви здравният министър (ВИДЕО)

Според 10-степенната скалата, по която се определят мерките за безопасност при заразяване с коронавирус в пандемичната обстановка, най-опасни са баровете с индекс 9, следват  ресторанти и фитнеси. Това разкри шефът на НОЩ по време на днешния редовен брифинг.

„Ресторанти с външни помещения имат индекс на опасност 3. Футболните мачове са в средата – между 6 и 7, но публиката име е в индекс 8. Почти не остана футболист, който да не е бил заразен. Това е пряко доказателство,“ каза шефът на ВМА.

Хранителните магазини са в с индекс 4 на опасност от предаване на заразата, а по-малките с 3, коментира Мутафчийски.

Той заяви, че Щабът подкрепя заповедта на министъра на здравеопазване с така начертаните методи за отхлабване на мерките.

„Никога не сме претендирали за изчерпателност, че всички конфликтни места могат да бъдат спрени за посещение. Не може да функционира обществото без да има от къде да се закупи храна и неща от първа необходимост, коментира още генералът.

Шефът на НОЩ се спря на начина, по който са избрани мерките у нас.

„Ние налучкахме най-опасните места за разпространение на зараза – ясли, детски градини, училища, молове, барове, ресторанти. Сега в момента болниците са пълни не с COVID болни, а с пациенти, които са отлагали за планови операции.“

Зелените коридори са препоръчително, там не е забранено за вас. Това заяви здравният министър в отговор на журналистически въпрос защо в магазините не допускат млади хора по това време, въпреки че вътре няма възрастни, които да пазаруват.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина