ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Пантелеймон“ набират дарения за животоспасяваща апаратура

Нови дарителски сметки откриват двете големи общински здравни заведения – МБАЛ „Смети Мина“ и МБАЛ „Свети Пантелеймон“. Те бяха включени в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев от 27 март като болници, в които ще бъдат настанявани пациенти с коронавирус, нуждаещи се от интензивно лечение.

Средствата, които постъпят по сметките ще бъдат използвани единствено за закупуване на животоспасяваща медицинска апаратура. И в двете здравни заведения трябват още по 4 респиратора, за да имат напълно оборудвани интензивни легла.

В „Свети Пантелеймон“  се нуждаят също от монитори, реанимационни легла  и перфузори. В „Свети Мина“ ще трябва и електрогенератор, заявиха от ръководството на общинското здравно заведение. Там е направена диагностика на електроинсталацията и системата за подаване на кислород.

И от двете болници продължават с набирането на доброволци, като на двете места все още има и незаети щатни места.

Персоналът на двете многопрофилни болници е напълно осигурен със защитни средства, като още преди седмица бяха доставени висококачествени предпазни гащеризони, маски и шлемове.

Дарителските сметки са: 

МБАЛ „СВ.МИНА-ПЛОВДИВ“ ЕООД

IBAN: BG10SOMB91301010160602

BIC: SOMBBGSF

и

МБАЛ „СВ.ПАНТЕЛЕЙМОН-ПЛОВДИВ“ ЕООД

IBAN: BG16UNCR70001523968625

BIC: UNCRBGSF

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

 1. Щял бил мозъклията кмет -барикадиран зад десетина зам-ове и калабалък рай-ове- да си тегли ЗА МОЯ сметка / твоя / наша / данъкоплатска 120 стотина и двайсетина милиончета за харчлък джобни парици
  („Прав Си Шефе!“ Ура!);
  но пък от друга страна щял бил милият да ми удвоява данъците (не ли? ша ги УТРОЯВА ли?);
  а пък от друга страна сега да му превеждаме Ресурсо по Сметка===
  = ЧЕ КЪДЕ ДАВАТ ТАКА, БЕ ЗИКО, КАКИНОТО? =
  Покрай тая Напаст Божия има да лъснат някои (много!) неуредици и некадърности: къде са хилядите тестове за населението ПРЕДИ ДА СЕ НАТРЪШКАМЕ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина