ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

ДГ „Осми март“ и Дървото са новите учебни заведения, в които са открити заразени с Covid-19

В училищата в Раковски и Белащица има коронавирус

Медицинският щаб в Пловдив обяви в кои детски и учебни заведения в региона има нови случаи на COVID-19:

–     ДГ“ 8-март„ Пловдив – положителен резултат при помощник възпитател от 14.10.2020. Връчено предписание на директора на ДГ, изследване на контактния персонал и карантиниране на две групи- деца и персонал.

–    СУ“ Патриарх Евтимий“ Пловдив – учителка, преподаваща на 5-ти и 7-ми клас . Предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

–   ОУ“ Душо Хаджидеков“ Пловдив – заболял  ученик от карантинирания 7ж клас;

– ученик от 6г клас, диагностициран на 13.10.2020, последно посещение в училище-12.10.2020г. От 14.10.2020г. карантина на класа и преминаване към дистанционна форма на обучение.

– учител по рисуване, диагностициран на 13.10.2020.

Предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

–    Професионална гимназия по дървообработване Пловдив – заболял ученик от 8 а клас от 13.10.2020. От 14.10.2020г. карантина на класа и преминаване към дистанционна форма на обучение. Предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

–    ОУ “Христо Смирненски“ Раковски – заболял ученик от 4Г  клас от 13.10.2020. Карантина на 22 деца от класа и 19 деца от занималня, класен ръководител и учител в занималня. Предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

–     ОУ „П. Славейков“ Белащица – заболял ученик от 1А  клас от 13.10.2020. Карантина на 16 деца от класа , класен ръководител и учител в занималня. Предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

Още по темата:

Медицинският щаб в Пловдив: Леглата в отделенията за коронавирус се запълват

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина