ЗдравеПУЛС

Арх. Прокопиев: Не мога да оттегля проекта си за парка, късно е!

Архитекти питат: Законността ще я заобиколите, а морала?

Идеята за паркинг под Пеещите фонтани е нехуманна и антисоциална, категоричен е Петър Загорлиев 

Арх. Прокопиев чува поредния гневен коментар по повод идеята за подземен паркинг под Пеещите фонтани
Арх. Прокопиев чува поредния гневен коментар по повод идеята за подземен паркинг под Пеещите фонтани
Законността за реконструкцията на Цар Симеоновата градина и градежа на паркинг под фонтаните ще я заобиколите, това е ясно. А морала!? Него може ли да заобиколите? Всички говорим за законност. Да поговорим обаче за морал. Морално ли е това, което правите, обърна се към арх. Прокопиев един от гостите на общественото обсъждане. Авторът на проекта отпи глътка минерална вода, тъй като въпросът бе предимно към местната власт, а не към него.
Разрушавате Пловдив за лични интереси, това е заговор на провинциалисти, каза този мъж
Разрушавате Пловдив за лични интереси, това е заговор на провинциалисти, каза този мъж
Да, проектът е мой. Аз съм виновен за това, че сме тук, вмъкна на няколко пъти в дискусията Прокопиев, защитавайки работата си. Но нямаше какво да отговори на няколко изказвания. Особено на емоционалната реч на Петър Загорлиев, която изправи залата на крака. В общинския съвет говориха за автомобили и къде ще паркират те. Тук говорим за дървета, ще ги сечем ли, ще засаждаме ли. Защо не говорим за хора бе, хора? Този проект е антисоциален, нехуманен. Той ще ме изгони завинаги от парка и от централната градска част. Ще го превърне в нещо като Синдикалния дом, който става единствено за клиника за душевно болни. Няма да пусна децата си, няма да пусна и внуците си. Въпреки че мен са ме бутали там на бебешка количка. Карайте си автомобилите, после ги паркирайте. И задраскайте хората, предложи жителят на квартала около парка Загорлиев. Това бе и кулминацията на общественото обсъждане.

Ландшафтен архитект критикува проекта
Ландшафтен архитект критикува проекта
Преди и след нея експертът Владо Маринов коментира, че 50 процента от гилдията на ландшафтните архитекти е срещу този проект, тъй като другата част вероятно ще имат нещо общо с него. Друг предложи средствата да бъдат спестени и да бъдат инвестирани в нещо важно, положително за града, а не унищожително. Паркингът ще унищожи градинската обстановка. Ще вкараме грубиянщината на автомобилите вътре -там,  където трябва да я няма. Докато човечеството в момента прави точно обратното, ама ние- винаги на пук, заради нечий интерес, изригна общественик. След него бе изказано предложение общината да откупи обратно паметника на бетонното безумие Мол Марково тепе и там да прави многоетажен паркинг. Шофьори питаха как ще спират с автомобилите си с газови уредби под фонтана, след като това е забранено. А авторът на проекта отговори, че това е предвидено със специална екстремна система за сигурност в зона за гараж на коли с газови уредби.

Image title
Всички са категорични, че проектът е нецелесъобразен, тъй като нужда от повече платени паркинги няма. Всичко наоколо е Синя зона, която пустее в този район. Идете на Велико Търново през деня да видите колко коли са спрени там. Защото хората нямат пари да дават по лев на час. А вие дори не сте обявили колко ще струва спирането под фонтана. Сигурно само турското консулство и хората с Мерцедеси и БМВ-та ще могат да си го позволят, разгневи се младата майка Люба.
Г-н архитект, уважаваме онова, което правите, качествата ви, идеите ви, но ги насочете другаде- как да изведем автомобилите от центъра, а не да ги вкарваме под централните ни паркове, които са твърде малко, каза на Прокопиев Иван Рамирес.
Image title
Ааа, не, проектът категорично е целесъобразен- за личните интереси на някои хора, за хонорарите, които ще бъдат отделени, са средствата, които ще бъдат отклонени, за приятелските фирми, които ще изпълнят проекта. Разрушавате Пловдив за лични и приятелски интереси, господа. Това е заговор за Пловдив от провинциалисти, обърна се към управляващите, които така или иначе не бяха в залата един от гостите. Но погледна и към арх. Прокопиев. Няма да забогатея от идеята си. Досега с проекта спечелих един нов монитор, отговори инстинктивно той. На въпрос на Под тепето дали би оттеглил проекта си от общината, ако общественото мнение е единно и надделее той отговори: Вече е късно!Ще заобиколите законността, а морала, пита този човек
Ще заобиколите законността, а морала, пита този човек
Шофьор пита за автомобилите с газови уредби в паркинга
Шофьор пита за автомобилите с газови уредби в паркинга
Арх. Прокопиев под кръстосан огън
Арх. Прокопиев под кръстосан огън
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина