ЗдравеНовиниПУЛС

11 млади специалисти ще се обучават и работят в МБАЛ „Свети Пантелеймон“

Общинската МБАЛ „Свети Пантелеймон“ кандидатства по програма на Министерството на образованието и науката и бе включена в списъка на работодателите, с които студенти могат да сключат договор за държавно обучение и последваща работа. Новината съобщи управителят на лечебното заведение д-р Константин Сапунджиев.

Пловдивската болница е кандидатствала и е одобрена за обучението на 5 медицински сестри, 3 акушерки и 3 клинични лаборанти. Студентите ще бъдат Държавно обучение, като семестриалните такси ще бъдат заплатени изцяло от образователното министерство.

Кандидатите ще бъдат назначени на Основното трудово възнаграждение за срока на обучение, като то няма да е под по-високия размер на средната основна заплата за съответната длъжност на пълно работно време. Освен това обучаващите се ще ползват всички законови предимства на служител на МБАЛ „Свети Пантелеймон“, поясни доктор Сапунджиев.

След завършване на образованието си, дипломираните специалисти ще работят в общинското лечебно заведение за период най-малко от 5 години, съгласно условията на програмата на Министерството.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина