ЗдравеНовиниПУЛС

Празник в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“

В навечерието на Деня на детето за малките пациенти на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ бе организирана празнична програма от учителите от Сдружение „Образование и здраве“, които с помощта на дарители бяха осигурили и подаръци за всички деца – книги, настолни игри и плюшени играчки.

С рисунки по лицата малчуганите се превръщаха в приказно красиви пепепуди и неустрашими пирати. Самите деца също се включиха в празника със собствени художествени творби, които бяха подредени в импровизирана изложба. Празничната програма включваше още игри и песни, в които се включиха най-смелите.

Тържеството приключи с раздаване на лакомства, пожелания за здраве и щастливо детство за малките пациенти и с благодарности към всички дарители: Емилия Крантова, осмокласници от СУ „Димитър Матевски“ с класен ръководител Нели Младенова, Полина Цекова и приятели, Таня Панорова и приятели.

С празнично настроение и положителна нагласа Сдружение „Образование и здраве“ заедно с екипа на Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ се подготвя и за Благотворителния концерт на 1 юни, събота, от 12:00 до 13:30 ч. на пл. „Стефан Стамболов“. Събитието се организира в полза на дарителската кампания на УМБАЛ „Свети Георги“ под наслов „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“. Следствата от кампанията ще се използват за строителствоно на детски и онкохематологичен корпус, в който от старите си сгради ще се преместят Клиника по педиатрия, Клиника по медицинска онкология и Клиника по клинична хематология на УМБАЛ „Свети Георги“.

Информация за мащабността на дарителската инициатива, може да се получи от сайта на кампанията: www.child.unihosp.com и страницата www.facebook.com/childunihosp, и от сайта www.dmsbg.com, тъй като дарения могат да се направят и с дарителски SMS с текст на латиница DMS KLINIKA на номер 17 777 (за абонати на Telenor, Vivacom и A1), цената на 1 SMS е 1 лв. Има възможност и за абонаментни дарения от 2 и 5 лв., както и банкова сметка на кампанията:

УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив

IBAN: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина