МненияПод ножа

Затварят автомобилния подлез на Гладстон за ремонт до края на годината

Съоръжението трябва да е реконструирано до откриващото събитие на Европейска столица на културата

Пореден голям инфраструктурен проект, който ще затрудни трафика в сърцето на града, стартира Община Пловдив. През август за ремонт ще бъде затворен автомобилния подлез на Гладстон. Реконструкцията му ще продължи до края на годината, като съоръжението трябва да е напълно готово за откриващото събитие на Пловдив 2019 в средата на януари.

Реконструкцията на подлеза ще засегне и движението по бул. „Цар Борис III Обединител”, където също ще вървят ремонтни дейности, свързани със съоръжението, което пък е част от големия проект за площад Централен. Информираме пловдивчани още отсега, че участъкът по „Гладстон” от Св. Петка до улица „Преслав” ще бъде затворен още през август. Дотогава се надяваме да пуснем движението по целия Руски, информира кметът Иван Тотев.

Проектът за реконструкцията на подлеза е изключително сложен. Ще следим много изкъсо изпълнението му, тъй като до декември трябва да бъде завършено съоръжението, за да можем да открием Европейска столица на културата. Вярвам, че изпълнителят „Драгиев и ко” ще се справи. Иначе ще откриваме Пловдив 2019 в Пазарджик, коментира с усмивка кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Ще посрещаме Пловдин-културна столица 2019 с подлези, асфалт, писоари по 90000лв на кабинка. В същото време Пловдив няма концертна зала, градска изложбена зала, няма оперна зала, няма завършен стадион. Гола вода!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина