МненияПод ножа

Вандали откраднаха звънците на модерните тоалетни в Капана

Така инвалидите, пенсионерите и майки с деца не могат да ползват безплатно Hi-tech WC-тата

Соня Попова

Високотехнологичните тоалетни в квартала Капана не бяха подминати от вандалски изцепки. За жалост гамените са направили така, че най-уязвимите ползватели да не могат да влизат в Hi-tech WC-тата. Изкъртени са звънците за безплатно ползване.  

Двете дългоочаквани мобилни тоалетни, които заемат мястото на историческите сред поколения пловдивчани писоари в Капана, пристигнаха в края на юни и заработиха две седмици по-късно. От тогава са основната атракция за работещи, живеещи и преминаващи.

Още по време на монтажа от фирмата, спечелила конкурса за доставка, отвърнаха на въпрос на репортер от Под тепето, че са предоставили на Общината 20 чипа за групите, които имат право на безплатно ползване. Как да става влизането на тези хора трябваше да реши администрацията. Припомняме, че според общинската наредба родители с деца до 6 години, пенсионери и инвалиди, не дължат такса за обществена тоалетна.  

Така, за кратко, със задачата на фейс контрол за безплатното облекчение бяха натоварени служителите на Синя зона  на ул.“Железарска“. В джобовете им стоеше приемник на батерии за радио звънец и при сигнал те отиваха до „златните“ тоалетни и преценяха дали звънящия човек може да влезе без да дава 1 лев. (бел.авт.: оставям без коментар залепените звънци за 8 лева на фасадата на кабините за 180 000 лева.)

„Оказа се, че идеята за звънците не е удачна. Бяха изкъртени много бързо, само за 2-3 седмици,“ коментира директорът на ОП“Чистота“ Иван Стоянов.

Заради високата система за сигурност, стандарти и покритите изисквания от поръчката за вандалоустойчивост в самите кабинки няма нанесени материални щети.

По този начин въпросът как ще бъде решен казусът с тези, които имат право на безплатно изхождане още виси.   

Може да се окаже, че заради подобни вандалски прояви пловдивчани в бъдеще не ще могат да им се радват при нужда нито на Гребната база, нито в големите паркове на града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина