МненияПод ножа

С нова подписка граждани настояват Менда Стоянова да се откаже от титлата „Доктор хонорис кауза”, връчена й от АМТИИ

Намираме в това прилика с "подкуп", макар и в нематериален вид, мотивират се авторите на петицията в интернет

Народният представител от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова да се откаже от титлата „Доктор хонорис кауза”, връчена и от ръководството на АМТИИ в началото на тази седмица. За това настояват вече над 100 граждани, подписали се в нова петиция по казуса. Неин автор е Красимир Гаджоков, а съдържанието й е публикувано преди няколко часа.

„Намираме за абсолютно неетично и морално недопустимо една държавно-финансирана институция да награждава държавен служител просто за това, че си е свършил работата: че е осигурил средства за финансиране на държавното училище”, се казва в петицията. „Още по-недопустимо е награждаването на държавен служител, от който въпросната академия зависи директно в своето финансиране предвид длъжността на г-жа Стоянова в Народното събрание. Намираме в това прилика с "подкуп", макар и в нематериален вид”, допълва авторът й Красимир Гаджоков.

В същото време вече близо 300 възпитаници на АМТИИ и интелектуалци осъдиха решението на ръководството на Академията да присъди академичната титла на политическо лице в първата петиция по казуса „ Изкуството не търпи политически и финансов слугинаж!”. Ректорът на АМТИИ проф. Милчо Василев и обкръжението му продължават да мълчат по темата.

Ето и пълният текст на новата петицията:

Ние долуподписаните български граждани, призоваваме г-ж Менда Стоянова, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ,  да се откаже от получената наскоро от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) – Пловдив титла "доктор хонорис кауза".

Намираме за абсолютно неетично и морално недопустимо една държавно-финансирана институция да награждава държавен служител просто за това, че си е свършил работата: че е осигурил средства за финансиране на държавното училище.

Точно това се оказва – според публични изявления на самия ректор на академията – основанието за присъждането на академичната титла.

Още по-недопустимо е награждаването на държавен служител, от който въпросната академия зависи директно в своето финансиране предвид длъжността на г-жа Стоянова в Народното събрание. Намираме в това прилика с "подкуп", макар и в нематериален вид.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Разбира се, че е вид подкуп.Ако г-жа М.Стоянова не разбира това-то тогава можем да си направим изводи за дълбочината на мислинито й. Единствено достойно е-тя да се откаже от незаслужено получената титла и да се подпише в петицията срещу уволнението на двамата професори.

  2. Красимир Гаджоков е политическо лице с изключително съмнителна репутация, свързано с политически структури. Това се вижда ясно на ФБ страницата му. Петицията му също е политически акт.

  3. Браво на ръководството, а на останалите запознайте се с титлата „доктор хонорис кауза“ преди да коментирате и правите разни подписки.

  4. Доктор Мента! Черешката на тортата. Весела коледа! Цецка Цачева ще бъде удостоен с титлата почетна Снежанка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина