МненияПод ножа

Продължава издирването на собственика на смърдящия имот в Стария град

Оглозгани животински кости, гниещи отпадъци и свободен достъп за клошари до Конюшните на царя (СНИМКИ)

В сърцето на архитектурно-историческия резерват бездомници са намерили закътан имот, който са „приватизирали“. Историята ви разказахме ТУК. Схлупената къщурка се намира до култовото заведение Конюшните на царя. Катинарът на входната врата към нея още си стои, но нелегалните входове по „оградата“ личат ясно. Дворът е превърнат в бунище, на което му трябва само един незагасен фас, за да пламне и да сътвори бедствие за възрожденската архитектура наоколо.

След публикацията ни бившият директор на Старинен Пловдив Минко Кафтански реагира веднага и предаде сигнала на органите на реда, а кметът на район „Централен“ предприе действия по издирване на собственика, за да му бъде връчено предписание за изчистване и обезопасяване на имота.

Междувременно наш читател ни изпрати линк към обява в сайт за продажба на имоти, където изоставеният парцел е на тезгяха от година и половина. Свързахме се със служител на агенцията като потенциални клиенти. Той обеща да ни заведе на оглед, но след трикратни опити от наша страна, вече месец нещата не се случват. Агентът твърди, че собственикът работи и живее в областта, но не си вдига телефона. Разказа още, че през ноември е водил преговори с жена, която искала да купи парцела за хотел.   

„Издирваме собственика, той още не се е свързал с нас, за да може да му дадем предписание да си поддържа имота в нормален санитарно-хигиенен вид,“ разказа кметът на район „Централен“ Георги Стаменов пред репортер на Под тепето.

Там и днес продължава да смърди защото има самонастанили се лица. Според жителите на Стария град имотът се обитава от бездомник на име Огнян, който събира скитащи кучета и трупа боклук.

По информация на униформени, по време на проверките на място, мъжът твърдял, че живее там с разрешение на собствениците и се грижи за имота.

В крайна сметка всеки собственик на имот трябва да се грижи за него, каквото зависи и е в правомощията на администрацията сме предприели като действия, но без воля от собственика играта е малко на котка и мишка, каза още райкметът Стаменов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. След акто собстеника е неоткриваем – общината трябва да обезопаси имота и да защото останалите граждани от потенциални заради и пожари.
    И да намери начин как да си вземе плащанията от собственика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина