МненияПод ножа

Право на отговор на „София Мюзик Ентърпрайсис”

Организаторите на концерта на Стинг и Шаги: Считаме за напълно излишно създаването на напрежение в медийното пространство с неточна информация

Организаторите на концерта на Стинг и Шаги „ София Мюзик Ентърпрайсис” излязоха с право на отговор след отворената позиция на издатели и главни редактори на регионални медии относно липсата на достъп на фоторепортери до събитието на Античния театър. Отговорът е подписан от Иван Несторов, управител на СМЕ и звучи така:

„Във връзка с отвореното писмо на три пловдивски медии, съдържащо обвинения за отнето право на достъп за отразяване на концертите на Sting на 19 и 20 юни в Античен театър Пловдив, бихме искали да поясним, че това абсолютно не отговаря на истината. Считаме за напълно излишно създаването на напрежение в медийното пространство с неточна информация.

Редът за акредитации на журналисти, фотографи и достъпът на медии на международни концерти, е регламентиран от години.

1.След анонсиране на концерта, организаторът е длъжен да информира мениджмънта на артиста за маркетинг стратегията си, медийните си партньори и постъпилите искания за отразяване на събитието.

 2.Мениджмънтът на артиста лимитира допустимата бройка акредитации, като се ръководи от рейтинга, жанра и аудиторията на съответната медия, както и от очаквания принос за популяризация на концерта.

 3.Този процес е динамичен и обикновено завършва около един месец преди съответната дата на събитието. Няма никаква възможност журналисти, сетили се в последния момент, да бъдат акредитирани за концерти, особено в случаите, когато те са напълно разпродадени или със силно лимитиран капацитет.

Ето затова сме безкрайно учудени от позицията на главния редактор на вестник „Марица“ Руси Чернев. На медията бяха предоставени не една, както е редно, а цели две акредитации за журналистите Русана Пашова и Иван Кирев и не виждаме никаква причина за недоволство. Кирил Налджиев от plovdiv24.bg въобще не ни е изпращал заявка за акредитация, а Ивайло Дернев и Димитър Семков от „Под тепето“ ни изпратиха такава в последния момент, около седмица преди събитието, и е очевидно, поради гореспоменатите правила, че  отговорът ни беше негативен.

Надяваме се, че за всички е ясно, че претенциите на въпросните медии в отвореното им писмо за някакъв вид професионална дискриминация, нямат никакво основание.”

Бел. ред. Под тепето държи да отбележи, че до днес от София Мюзик Ентърпрайсис не бяха уведомили пловдивските медии за специфичните правила, при които работят с журналистите. Колкото до акредитирането на Иван Кирев от „Марица”- той също не бе допуснат до Античния театър със снимачната си техника, въпреки акредитацията си. Камерата му остана извън Античния театър.      

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина