МненияПод ножа

Полицай написа акт на просякиня пред храм „Св. Николай”

Глобиха клетницата на метри от скъпите лимузини на Николай Пловдивски и гостите му, някои от които паркирани неправилно

Два полицейски патрула охраняваха днешната празнична литургия на Николай Пловдивски за Никулден в новия храм в Западен. Мнозина от гостите на службата се зачудиха каква е причината за присъствието на униформените служители на реда. И в известна степен получиха отговор. От скука или от опит за уплътняване на заплатения от данъкоплатеца служебен ангажимент, полицай реши да приложи закона. Но не срещу паркиралите неправилно  няколко скъпи лимузини на важни за Николай Пловдивски гости, а срещу просякиня, застанала за милостиня на входа на църквата.

Униформеният отиде при несретницата и й нареди да се отдалечи от „местопрестъплението” в посока патрулния автомобил. Където й състави акт. По кой точно закон просякинята бе наказана, не смеем да гадаем. Вероятно бе санкционирана за нарушаване на обществения ред с глоба, която едва ли някога ще плати.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

 1. Докато има търпение към демагогията на Митрополита и на неговите орденоносци, блюдолизници и пълни нещастници, които търсят индулгенция за простотиите си, ще сме овце. Стига!

 2. С цел образоване на неизвестния автор на “статията“ !
  Глава десета
  ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕДА И ОБЩЕСТВЕНОТО СПОКОЙСТВИЕ НК
  Не гадайте , четете!

 3. Много добър журналистически подход е да „гадаеш“ дали за дадено нещо има закон и какъв е той… Браво на „журналистите“! Полицаите са изпълнявали членове от НК за скитничество и просия. А това, че не се спазват правилата за паркиране, няма нищо общо с просията.

 4. Полицаят да отиде срещу къщата на кмета, там всички коли са паркирани на тротоара,но няма актове! Защо ли????А в други улици, същите полицаи поставят актове за нарушения след 22.00ч(в нарушения са колите -да ,но няма места за паркиране) Мерят с двоен аршин!

 5. Браво на полицая! Днес бях излезнал. На почти всяка спирка имаше просещи. Бива бива ама те използват празника и хората! И центъра беше пълен целия. 10, 20лв на ден, дали биха стигнали да раздадеш на всички, и така всеки ден?

 6. Да не се е оказало,че една от паркираните неправилно лимузини е на просякинята,която в същност е мултимилионерка и работи за мутрополита,ама ченгето не знае?!

 7. Да прославим „достойния“ пловдивски МУТРОполит, е те така се тъпче паството, с любов и милосърдие (докато попът си шушука със Симеон) – ХВАЛА

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина