МненияПод ножа

На 4 юли ще стане ясно какво се случва в Колодрума

Под тепето внесе официално Заявление за достъп до обществена информация

След 5 месеца отлагане и отказ за интервю по темата за Многофункционална спортна зала от Община Пловдив са длъжни да отговорят до 14 дни по закон

Нито отвореното писмо, нито 5-месечните кандърми и дипломатически преговори доведоха до отговори от страна на ресорния земестник – кмет Розалин Петков на писмено предоставените въпроси, относно Многофункционална спортна зала „Колодрума. Поради тази причина репортер на Под тепето входира официално в понеделник – 19 юни в деловодството на Община Пловдив заявление за достъп до обществена информация с вх.№17 ДОИ28. От приложените снимки става ясно, че срокът за приключването му изтича на 3 юли 2017-а година в 23:45:36 часа. 

Припомняме, че след близо 4-месеца уговаряне и отлагане на интервю, Розалин Петков пред двама свидетели от администрацията заяви на репортера ни, че няма да има такава среща и не се радва да го види.

 

На неподобаващото за поста му държане и отказите за съдействие от страна на кмета и сътрудниците за връзки с обществеността репортерът ни написа Отворено писмо до г-н Розалин Петков, зам.-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците”. На него получихме множество положителни реакции от страна на колеги от гилдията и никаква реакция от администрацията на Община Пловдив, камо ли от зам.-кмета Петков. 

По информация на Под тепето, писмото е обсъждано подробно в кулоарите на общинските институции.

Очакваме отговор и на официално зададените въпроси, които прилагаме още веднъж:

„Въпроси към г-н Розалин Петков за интервю на тема Многофункционална спортна зала Колодрума:

Колко събития са били организирани в Колодрума през 2016г. и приблизително колко публика са събрали те?

Какъв е бил разходът на ОП-то за миналата година и какъв е бил приходът?

Какви средства за издръжка на залата са планирани за 2017г.?

Колко са планираните към днешна дата събития за 2017г. и приблизително какъв приход се очаква от тях?

От колко души е съставен екипът на ОП-то, какви са средните заплати и как функционира то?

Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата?

Има ли отдадени под наем площи в комплекс Колодрума и как вървят наемите?

С кои промоутъри работи залата и колко сключени партньорски договора има?

Какво стана с конкурсите за лого и име на спортната зала?

Общинското предприятие ли е най-удачният вариант за менажиране на комплекс Колодрума?

Има ли концепция за развитие на залата в периода до 2019г., когато Пловдив е Европейска столица на културата?

Нямаше ли условие в договора за придобиване на правото на строеж от колоездачен клуб „Цар Сиемон“, че велосипедистите ще тренират там безплатно ?

Промените в Наредбата за администриране на такси и услуги, които бяха приети в началото на годината в частта за Колодрума, всъщност намаление или увеличение на тези цени са?

За какви спортове и от кои федерации е сертифициран комплекса до момента?“

Очаквайте продължение по темата.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Велосипедното ЛОБИ (продавачи, призводители) натресе на Града идиотския напълно излишен ВЕЛОДРОМ, така както и „велоалеи“ вместо ГРАДСКИ ТРОТОАРИ (скоро очаквам да забранят пешеходенето). Асфалтаджийската мафия с тежките машинарии пък задигна ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ГРАДСКИ ПАВАЖИ -ръчно дялан гранит, загладен от десетилетия употреба, твърда валута по Света – и ще асфалтира и Хисар Капия в ЕСК19 ако я оставим

  2. Похвала и благодарност дължим на журналистката, която търпеливо и неотстъпчиво „гони задачата“ ототдавна – фместо да са лигави из Капана и да славослови търгаши. За Града е МНОГО ВАЖНО да търси сметка от самозабравили се ИМПЕРИАЛисти с техните „проекти“ = колцина пловдивчани КОЛОДРУМЯТ всекидневно в тая тенекия, бе кмете? ХИПОДРУМ да тупуркаме с магаренцата докога ша чакаме? А?

  3. Време е да поискате информация и от онзи охлюв зам. кмета по транспорта относно „великия“ транспортен проект, който все още НЕ функционира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина