МненияПод ножа

Капана осъмна без цветните си флагчета

Опитите на хората да ги задържат бяха неуспешни

Артистичният квартал Капана осъмна обезцветен. По-рано днес, бус на общината, който се грижи за почистването на графити, пристигна на занаятчийските улици и започна постепенно да сваля цветните флагчета, които красяха квартала. 

Единици бяха хората, които видяха тази гледка и се опитаха да предотвратят свалянето им, но опитите им бяха напразни. Въжетата, по които се развяваха шарените триъгълници, едно по едно бяха свалени от фасадите на сградите, за които бяха закрепени. Така, екипите, които бяха изпратени на тази задача, обикалят една по една улиците в квартала, като до края на деня всички знаменца ще бъдат демонтирани.

Акцията на общината дойде след редица жалби срещу кварталната украса. Още с монтирането й преди близо две години се появиха първите искри, тъй като това действие бе извършено нерегламентирано, без официално разрешение от институциите. Преди около 12 месеца администрацията бе решила да премахне флагчетата, тъй като са поставени в разрез с градските наредби, но бе направен компромис и те останаха. До последните жалби, според които триъгълните парчета плат над паважа освен, че са незаконни, носят рекламни послания на различни търговски обекти и фирми. Което, според жалбоподателите, е абсолютно неприемливо. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Това беше най-сладкия акцент в Капана, създаваше колорит, уют и настроение! Защо на някой му хрумна, че трябва закон за украса и на кого пречеше? Цццц сакън, да не забогатее някой от това…

  2. и аз като Кристо, заради мисленето на такива като „красавица“та и тям подобни от по-долу, си тръгнах от Пловдив и България….

  3. За да е всичко красиво и естетично, не е нужно да е направено като ЦИРК. Чувството е все едно си на арената, може да се подходи много по-куртоазно, все пак сме аристократичен квартал. С поставянето на знаменцата се нарушават редица законови норми, така че е нормално общината да ги премахне.

  4. не зная зя какъв кич става въпрос….изпитах истинска празничност с тези знаменца преди два дни , посещавайки Капана….Живея в центъра на Пловдив и по-кичозно и мръсно и неподдържано и опасно място от междублоковото пространство зад жилищата на ПДПетков иКапРайчо не съм виждала.
    Господата от ЧИСТОТА да не си губят времето с Капана ,ами да дойдат да почистят тревата и окастрят опасните клони на дърветата. Срам….

  5. Квартал „Капана“ е групов паметник на КУЛТУРАТА, а не място за естетически опити на културни инвалиди. А и разрешение се изисква за тези знаменца. Няма такова, няма знаменца. А някой правеше и кинти май от това….

  6. КУЛТУРА НЕ СЕ ПРАВИ СЪС ЗНАМЕНЦА…. СТИГА СТЕ МРЪНКАЛИ, ТОВА Е КИЧ, КОЙТО НИКАК НЕ ПАСВА НА КАПАНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина