МненияПод ножа

Читателка: Докога ще търпим грубо отношение в градския транспорт?

Шофьор на рейс по линия 37 затворил предната врата под носа на пътници, едва не заклещил пасажерка

Бил си пуснал климатика, обяснил на гражданите той

Докога ще търпим грубо отношение в градския транспорт и как да накараме хората да ползват автобуси, като ежедневно има напрежение и инциденти. Това пита читателка на Под тепето, станала свидетел и пряк участник в неприятна случка в рейс по линия № 37 днес.

Около 12:30 бях на спирката на площад Съединение, в очакване на автобус в посока "Западен". Пристигна автобус 37 и хората се наредиха, за да изчакат слизащите. Насочих се към първата врата, тъй като видях, че има слизащи. За мое голямо учудване, след като пътниците слязоха шофьорът най-безцеремонно затвори вратите, като едва не ме заклещи. Зад мен имаше и един господин, останахме безмълвни, обяснява дамата.

Двамата с другия пасажер се качили през задната врата на рейса и се отправили към шофьора, за да поискат обяснение за поведението му. Попитах го на какво основание затвори вратите пред нас. Господинът зад мен също ме последва, понеже и двамата бяхме шокирани от случилото се. Шофьорът най-нагло обяви, че има и други врати за качване и че в момента е пуснал климатика за охлаждане в автобуса, шокирана е читателката ни от обяснението на човека зад волана.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. И как ги избират фирмите които возят

    – автобуси с 3 врати (не е казано, да ги отварят)
    – да имат климатик (не е задължително да работи)
    – да побират 70 пътника (малки китайчета, иначе трудно ще се качат обявения брой)
    – да има електронно таксуване (системата е функционална, но нефункционираща)

  2. Всеки път когато реша да оставя автомобила, съм свидетел на подобни абсурди. Ако кондукторът не се скара на някой, че му е седнал на „мястото“, или няма точни пари, шофьорът ще се развика на пътниците…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина