МненияПод ножа

Багери изринаха всички незаконни постройки по една улица в Столипиново

22 градени постройки, бараки и преместваеми обекти бяха сринати със земята в етническия квартал Столипиново днес. В голямата си част това бяха незаконно построени търговски обекти на улица "Крайна“ в участъка  между блоковете с номера  4001 и 4002. Сред тях имаше и две къщи.

Част от покъщнината, изнесена от жилищните сгради и обзавеждане от търговските, стоеше на пътя, а някои от обитателите наблюдаваха акцията на районното кметство на столове.   

Незаконното строителство е сред най-наболелите проблеми в пловдивските махали.

Кметът на района Николай Чунчуков  следи изпълнението на предписанията си от сутринта. По думите му, над 100 обекта предстои да бъдат премахнати в квартала. На мястото на съборените днес се предвижда облагородяване на междублоковото пространство.  Ще бъдат поставени множество контейнери за смет, тъй като сега комуналната фирма не може да обслужват района заради постройките. 

Чунчуков припомни, че в тридневна акция през януари бяха премахнати 25 търговски обекта по ул. "Възход". По данни на администрацията  в "Столипиново" са съборени 150 незаконни обекта само през 2017-а година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина