МненияПод ножа

Амелия Гешева за знамената в Капана: Има правила, които трябва да се спазват

Общината е дала разрешение за украсата само за Капана фест 

Поводът за акцията е търговската реклама върху тях и начинът, по който са окачени 

Надявам се поставянето на флагчетата бъде регламентирано, за да бъде удовлетворен обществения интерес, заяви зам.-кметът 

Общинската акция по премахването на знамената в Капана очаквано предизвика множество реакции в една или друга посока. Едни са привърженици на свалянето им, други искат цветове, а и сянка над паважа в квартала. Под тепето се свърза със зам.-кмета по културата Амелия Гешева по казуса. Общината е дала разрешение за поставянето на цветните флагчета само в рамките на Капана фест, който вече премина. С организаторите на фестивала са проведени разговори и тяхно задължение бе знамената да бъдат премахнати след като събитието отмина. Аз също съм на мнение, че украсата подхожда на квартала, но има правила, които трябва да се спазват, коментира Гешева.

Тя разясни пред нас какви са причините за демонтирането на флагчетата. Първата от тях е, че по триъгълните парчета плат се съдържа търговска реклама, която е била разрешена само в рамките на Капана фест. За да бъде постоянна тя, трябва да се мине по друга процедура. Втората причина са няколко жалби, които са постъпили в общината. Те са по повод самото техническо окачане на украсата, което е по непредназначени за целта места, а именно кабели и климатици.

Надявам се, че поставянето на знамената да бъде регламентирано, за да бъде удовлетворен обществения интерес, заяви Гешева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

 1. Г-жо Гешева,
  обръщам се към Вас като към колега. Аз съм културен човек, а Вие за да сте зам.-кмет на Културата в Община Пловдив, би следвало също да сте културен човек.

  Обръщението ми е простичко, както са и истините в живота.
  Красотата, Духа и Културата НЕ СА БИЗНЕС.

  И продължавам – ВИЕ сте дребни душички, търсещи жълтички.

  Какво са тук, някакви си общинари? Горко ВИ!

 2. Мацка, ами кабелите и климатиците там ли им е мястото? Наредби нещо а, у, относно това какво може и какво не може да виси по фасадите на Групов културен паметник? За реклама, която само във вашите очи е реклама, за всички останали е просто нещо, което идеално се вписва в арт-духа на квартала, трябва разрешение според вас, а за това дето сульо и пульо са си окачили по стените не трябва ли?

 3. След като имало правила, защо заместник кмета по културата не ги контролира, а чак сега се сеща че имало незаконни рекламни елементи

 4. Хм…като чета статиятя усещам лъжите на тази госпожа… Няма никакво разрешително дори за рамките на фестивала, защото няма мнение от НИПК(Национален институт за паметници на културата) каквото се изисква според наредбата на общината за рекламно информационни елементи. ЛЪЖАТ НИ! Ако това Ви харесва…. навеждайте се и оооще поемайте. Следва филма с градския транспорт…

 5. Да, най-накрая да стигнем до истината – законите трябва да се спазват, рекламните знаменца стоят месеци наред без да имат законово основание и общината знае за това. Много по-рано трябваше да се организира премахването им. А после и следва ПРЕМАХВАНЕ НА НЕЗАКОННИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ. Знаете защо, да не обясняваме , вие сте компетентните от общината.

 6. инфанитил си ти бе селски бастун !!!завистници и селски пръчки дават идеи за Капана ! боклуци нещастни , що не си ебете майката и марш по родните села !!!

 7. Наскоро излезе една статия за поколението на щастливия инфантил. Мисля че Капана, вместо едно културно средище на Пловдив, се превърна именно в свърталище на инфантили.

 8. Добре че си признахте, ама защо след натиск? Не се е спазвал закона! Идват избори и хората ще натиснат нещо различно май… „Капана“ е капан за халтура. Махайте парцалите. Също ако решите пак да ги слагате-Оценка на въздействието върху околната среда. Къде са врабчетата и лястовиците в „Капана“?????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина