Температурите паднаха, замърсяването отново високо над нормата

Под небето

Ниските температури веднага се отразиха на качеството на въздуха

След топлия първи ден на Рождество Христово – 25 декември и по-хладният 26-и, днес температурите в Пловдив паднаха до нулата. Това веднага се отрази на качеството на въздуха. Още снощи в гъстата мъгла в центъра на Пловдив се усещаше силният мирис на изгорялото твърдо гориво, с което се отопляват хора в целия Пловдив.

Както се вижда и на снимката, тази сутрин данните от независимия портал airplovdiv показваха отново високи стойности. На някои места се отчиташе замърсяване на въздуха с ФПЧ до 10 пъти над нормата. На практика в целия град въздухът е по-мръсен от допустимите стойности. 

Споделете ни във:

2 коментара за “Температурите паднаха, замърсяването отново високо над нормата

  1. Осъзнавате ли, че селските тарикатлъци остават негативите във вас и в децата ви? Няма да излъжете системата с това че не и използвате тока и или да спечелите с това че не се изморявате като си карате 25 годишния нафтов автомобил. Най добрите в автоголовете сме.

  2. Вие осъзнавате ли голко сте прости? За да спестите някои лев от ток обричате всички граждани на съсипана дихателна система? Изобщо правите ли си труда да прочетете колко хора на година умират и какво блъскате в дробовете на майките бащите и най-вече децата си? Осъзнавате ли, че всичко в Пловдив е на половин час пеша а вие за щало и нещяло се качвате да карате?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.