Над 100 пловдивчани на Деня на отворените врати в строителството

Под небето

Image title
Над 100 посетители заинтригува първият в Пловдив Ден на отворените врати в строителството. Те разгледаха един от новите жилищни комплекси в Града под тепетата – „Западен парк“. 2 часа домакините – инвеститорите от „Сиенит Инвест“ и Магазин за Нов дом – магазинът за имоти, който продава директно от инвеститора, посрещаха бъдещи новодомци, брокери от агенции за недвижими имоти и банкови служители по ипотечни кредити. „Радваме се, че можем да ви покажем едно прекрасно място за живеене“, обърна се към гостите от името на домакините Катерина Гушкова, управител на консултанска къща „Респект консулт” и член на съвета на директорите на „Сиенит холдинг”.

За посетителите не остана скрито място в 6-те жилищни секции. Всички апартаменти бяха отворени и всеки можеше да огледа различните варианти като площ и оформление. Брокерите от Магазин за Нов дом не пестяха обяснения.

„Инициативата е прекрасна, хората видяха сградите в един почти завършен вид“, коментира  Калоян Йонков от агенцията за недвижими имоти „Кондор“. Според него „Западен парк“ е един от комплексите, които предварително са проектирани така, че да бъдат уютни за живущите. Както от гледна точка на локацията – в чиста, зелена зона – на метри от Гребната база, до голям мол и с бързи транспортни връзки. Така и като проект на апартаментите – с просторни стаи, прекрасно изложение и добро естествено осветление. В „Западен парк“ има достатъчно разстояние между фасадите на отделните секции и няма засенчване. А и хората не си надничат в спалните“, не пропусна да отбележи тази важна подробност Йонков, който вече е продал жилища в комплекса.

Неговите думи допълни Илиана Бишурова от агенция „Дрийм инвест“: „Много е удобно, че ще има детски кътове, както и че за всеки апартамент има предвидено собствено подземно паркомясто“.

А за потенциалния купувач Тихомир Митев от значение освен уникалната локация и спокойствието /по време на огледа всички чуваха песента на птичките/ е и професионалната поддръжка на комплекса, 24-часовата охрана, видео наблюдението и системата за контрол на достъпа.

„Имам клиент, който си купи жилище тук и за това познавам добре „Западен парк“. Но за мен беше много вълнуващо да мога да разгледам в рамките на час 10 апартамента, различни като обем и функционално разпределение – това е практичното на този Ден на отворените врати“, изказа мнение банков служител, отговарящ за ипотечните кредити.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.