Феновете: Ние не сме черните овци, извън стадиона сме граждани

Под небето

Ботев, Локо и МВР стиснаха ръце, агитките правят голям мирен протест на площада в неделя
Локо и Ботев рамо до рамо в обща кауза
Локо и Ботев рамо до рамо в обща кауза
Ние не сме черните овци в държавата. Стига са ни очерняли. В неделя ще организираме общ митинг на площад Централен, за да покажем на всички, че не сме черни и страшни, обясниха представители на отделни фракции от агитките на Ботев и Локо, които днес се срещнаха с реководството на МВР. Жълто-черни, черно-бели и хора с пагони седнаха на една маса и стиснаха ръце. Декларирахме взаимно, че няма да се допусне проява на грубо нарушаване на общестевия ред и провокации, обясни директорът на полицията старши комисар Тодор Чонов. Тук сме заедно, хора от Пловдив, с единна позиция. А не футболни фенове. Виждате, че сме рамо до рамо. Днес и в неделя различия няма да има. И ще бъдем заедно на площада и каним всички, които искат да изразят ясна позиция за това, което се случва в държавата. Нека всички, които искат да им се чуе гласа, заповядат при нас. Ботев, Локо, младежки и студентски организации ще излезем с делкарация, която ще е адресирана до управляващите. Ще имаме точни и ясни искания, обясни Божо Божилов от Ботев. Полицията подкрепя инициативата в неделя
Полицията подкрепя инициативата в неделя

Далеч сме от мисълта, че положението в държавата се дължи на циганите. Такива като Рашкови има навсякъде. Дерибеи има почти във всяко населено място. Искаме да знаем кой толерира тези хора, кой им прави чадър. На шествието в неделя няма да има расистки възгласи, няма да има агресия, няма да се върви към махалите. Рефрените от 70 и 80-те години нямат място сред нас. Тези лозунги са първични и просташки, уточниха представителите на футболните запалянковци. И определиха шествията от предните дни като хаотични, спонтанни, без ясна цел и мисия, без ясни искания за промяна, без задаване на конкретни въпроси към държавниците и чакане на задължителни отговори. Няма да го организираме в интернет анонимно. Затова и няма да е хаотично. Заедно в името на голяма кауза- това е събитието в неделя. Заповядайте в 17 ч. и бъдете с нас, обяви Петър Георгиев от Локо. Проблеми в центъра няма да има. Хората искат да се съберат и да си кажат истината. Ние подкрепяме тази инициатива. С тези момчета сме партньори. Сътрудничим си всяка седмица, ще продължим така и за напред, обясни старши комисар Чонов.
Хората от Ботев и Локо сами ще се грижат за охраната по време на митинга с вътрешни стюарди. Ще има и полицейско присъствие, но незабележимо. Ще се събираме граждани, а не фенове. Феновете са в стадиона. Извън него са граждани на Пловдив. В шествията от предните дни е имало и филателисти сигурно. Но се споменава само думата Фен. Няма да допуснем никакви партии и политизиране на митинга в неделя, допълват в един глас представители агитките на двата големи пловдивски футболни отбора.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.