ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КриминалеНовини

Синът на бивш финансов министър, обвинен за убийство, е пуснат от ареста

Петър Александров – синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров, който е обвинен за убийството на бизнесмен, е пуснат от ареста. Това става с решение на Софийския апелативен съд, който промени мярката му за неотклонение от задържане под стража на „домашен арест“. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи mediapool.bg.

Петър Александров беше задържан в началото на годината, заедно с погребалния агент Александър Кинов, заради убийството на бизнесмена Кирил Русев в София.

Според разследването 49-годишният Кирил Русев е бил отвлечен, измъчван и накрая е разстрелян като куче в първите дни на 2024 година. В основата на престъплението най-вероятно са неуредени финансови взаимоотношения.

Жертвата Кирил Русев дължал 400 000 евро на бившия финансов министър Стоян Александров, според първоначалната информация на МВР. Задължението било отпреди 7 – 8 години.

Аргументите на апелативните съдии да променят мярката за неотклонение на Петър Александров в четвъртък е, че от март досега разследването на престъплението се води мудно и неритмично и има неоправдана пасивност на процесуално-следствените действия.

Прокуратурата разследва и бившия финансов министър Стоян Александров заради лихварска дейност. През 2018 г. той беше обвинен, че е дал 75 заема за над 1.6 млн. долара, 13 млн. евро и 11 млн. лв.

В края на май 2020 г. КПКОНПИ поиска да бъде отнето от Стоян Александров незаконно придобито имущество на обща стойност 10 376 874,55 лева

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина