НовиниСпорт

С два дни закъснение след обещаното: Все още няма обществена поръчка за седалки на стадион „Ботев“

Строежът на стадиона напредва, но обещанието от местната власт не се превърна в реалност и може да е проблем
„До края на седмицата ще бъде пуснато заданието в Агенцията по обществени поръчки за седалките на стадион Христо Ботев“ – това официално обещание даде кметът Здравко Димитров точно преди 7 дни, в предния вторник, след среща с проектантите и строителя на спортното съоръжение. До петък такова задание в АОП нямаше, а вече два работни дни от новата седмица обява няма и това притеснява феновете на Ботев.
Грубият строеж значително напредва, като повечето дейности са почти готови – остава да се довърши финалната плоча на последния етаж на централната трибуна, част от редовете на северната трибуна, както и други довършителни дейности по централната и северната трибуни – парапети, стълби и др. подобни. Активно се работи и по други дейности под западната и южната трибуна – поставяне на ел- и ВиК-инсталации, дограми, преградни стени и други.
Основните неизвестни остават именно седалките и теренът, за които трябва да се задейства Община Пловдив. През декември бе пусната сгрешена обществена поръчка, която трябваше да се преправи и до момента все още не е публикувана в АОП. По думите на строителя Илиян Филипов, до края на май месец грубият строеж може да е завършен и да има възможност да се поставят седалките. Възможно е, обаче, да се стигне до странната ситуация седалки да няма. Според феновете на Ботев, няма никаква яснота и прозрачност и по въпроса с ремонта на терена, където трябва да се направи профилактика и проверка на състоянието.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина