АктуалноГрадътНовини

Ред и контрол по парковете, все още не са пълни (СНИМКИ)

Зоната около река Марица е съвсем пуста, както преди отпускането на мерките

Контрол и стриктно спазване на реда, свързан с извънредната ситуация, се забелязват по пловдивските паркове в първия ден, след като те повторно бяха отворени за посещение, установи проверка на „Под тепето“. Някои от парковете са с по-голяма посещаемост, като Цар Симеоновата градина, а други изглеждат също толкова празни, колкото и преди дни – зоната около река Марица бе пуста днес по обяд, почти нямаше хора и в Дондуковата градина.

Главната е по-пълна с посетители, но масово се спазва социална дистанция, хората са с маски. Няма промяна в ситуацията с магазините – част от тях работят, като се допуска само по един човек при наличие на лични предпазни средства.

В парка около река Марица се извършваше санитарно изчистване на плевели. Подобна акция имаше и в зоната на разкопките около Пощата. В Цар Симеоновата градина имаше най-много хора от централните паркове. Там са организирани два коридора за преминаване, като служителите на реда учтиво обясняват кой откъде може да мине и какво може да прави. Забранени за ползване остават пейките, детските площадки също са затворени.

Новите мерки за посещение на парковете са в сила от днес. Посещението сред природата вече е възможно, но при стриктно спазване на мерките да не се струпват много хора и всеки да спазва дистанция.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. И какъв е смисъла да ходиш в Парка щом ще си с маска за да не можеш да дишаш чист въздух? Каназирева и Зико да се разхождат. Първо сваляме забраните-маски,дистанция и позлване тогава ще се ходи в парковете. Правила като за затворници и роби.Благодаря.Вкъщи е по-уютно и без задушаваща маска.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина