Разкопаха Карловска, каква ще е съдбата на паветата?

Актуално Градът Новини

Безценните камъни ги няма, притесненията на пловдивчани са, че улицата може да се асфалтира

Около 50-метров участък от улица “Карловска” е разкопан във връзка с подмяна на инфраструктура от Водния проект, който се изпълнява в Кършияка. В последните дни са подменени тръбите в отсечката от улица “Братаница” почти до кръстовището с “Оборище”.

След проведено онлайн проучване на общината и заявената категорична позиция на главния архитект Димитър Ахрянов, че големите сиенитни павета ще бъдат запазени, днес съдбата им не е сигурна. Въпреки че ремонтът протече само за няколко дни, паветата липсват на строителната площадка и сякаш не са подготвени да бъдат върнати. Те, вероятно, са изнесени на общински склад.

Дали обаче това не означава, че улицата ще бъде преасфалтирана? За момента лошото време е спряло всякакви дейности по отсечката и строители днес следобед не се забелязваха. Притесненията за бъдещето на улицата активираха граждани и представители на Инициативната група за запазване на паветата по улицата, които настояват за опазване на материалното наследство там и припомниха, че има задвижена процедура за обявяването ѝ за културна ценност.

Очаквайте подробности! Под тепето ще следи какво ще се случи с улица “Карловска”

Споделете ни във:

3 коментара за “Разкопаха Карловска, каква ще е съдбата на паветата?

 1. Добре ще е да работят по-активно,защото всички собственици и наематели са потърпевши.
  Обещаните “няколко дни” вече са седмици!А последната информация е за “няколко месеца”!

 2. За последните 50/петдесет/години ОБЩИНА ПЛОВДИВ е похарчила за поддръжка на уличната настилка на ул.”Карловска”, в частта начало-пресечка с ул.”Оборище”,крупната сума от ОО,ООлв.Вероятно подобен е разходът и за други пловдивски улици с настилка паваж.Самите работници,които в момента
  извършват ремонта са възхищават на здравината на настилката.А от вчерашния брой на в-к”Марица” стана ясно ,че Кметът ще търси заем за 80 млн. за ремонт на пловдивските улици.Живеещите и работещи на ул.”Карловска”настоятелно искаме да бъде положена същата настилка-двойните сиенитни павета,наследство от дедите ни.

 3. Асфалтаджийската Мафия търпи тази КРИТИКА, щом не си е сверила часовника с Тарифата на този добре известен безкористен “журналист” Фьодор КараКАЛИНКА.
  Я как оглушително си премълча милият, когато ОГРОМНИ КВАДРАТУРИ ПАВАЖ ОТ ГЛАДСТОН НАД РУСКИ бяха задигнати за “отговорно пазене” (кис-кис) в нечие Частно Депо, а?
  Ръчно дялан камък, улегнал и загладен в десетилетия служба, пречещ на високите скорости на Мутрите, елегантна настилка от векове и за векове на улици на Цивилизован Град, високо ценен от будалите на запад…
  Евтина чернилка, набързо размазана от бракуваните чудовищни машинарии по за три-четири сезона (ако не вали, без сняг, без СОЛ!) е Далавера от Крадливите Управници “КОН ЗА КОКОШКА”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.