АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаРазследване

PONTE business center в Пловдив е изцяло законна инвестиция

Статията е опровержение на погрешни факти, изложени в предходна публикация в „Под тепето“

Планираният нов бизнес център до Пешеходния мост на бившия наказателен паркинг на Община Пловдив се проектира на изцяло частен терен и е законна инвестиция. Това стана ясно след уточняване на фактите, свързани с планирания строеж на 9-етажната сграда, благодарение на реакция от фирмата-инвеститор.

Екипът на „Под тепето“ и лично авторът на този – и на предходния текст – Теодор Караколев изказват извинения за проявената фактологична неточност в публикацията, като са се предоверили на официални и неофициални източници, без да потърсят за коментар и позиция преди публикацията самата фирма-инвеститор. Авторът поднася извинения за допуснатите неточности на целия екип – архитектите и останалите специалисти, които са работили по проекта, и на инвеститора „Си Проджектс“ ЕООД.

В предходния материал са допуснати две съществени неточности, които не отговарят на истината: това, че имотът, върху който ще се строи е общинска собственост, както и, че визуализацията, публикувана в сайта “zanovdom.com” е за сграда върху имота, който е включен в Програмата за общинско имущество и предстои да се продаде. Фактите са следните:

Имотът, включен в програмата за разпореждане с общинско имущество, е поземлен имот с номер 56784.520.1327. Той е съседен и напълно различен от имота, върху който ще се изпълнява инвестицията PONTE business center – 56784.520.4. В този смисъл предоставената в предходния материал информация, че строителството ще се извършва върху общинския имот, е погрешна. Строителството на сградата ще се извърши върху частен имот и в този аспект е напълно законна инвестиция.

Инвеститорът уточнява, че проектът на сградата е преминал и одобрение в Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата.

Завършвам текста още веднъж в лично качество: Отново поднасям извинения на целия екип на  „Си Проджектс“ ЕООД са неточния текст. Наясно съм, че зад всяко законно бизнес начинание стои усилената работа на голям брой хора, специалисти в различни сфери. Вярвам, че PONTE Business Center, като законно изпълнен проект, може да бъде един успешна инвестиция както за инвеститорите, така и за клиентите на сградата.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

13 коментари

  1. Това не е място за бизнесцентър. Не достигат паркоместа, а булевард Марица е фатално задръстен заради колелцето при Водната палата. Ще стане като с бизнесцентъра до подлеза на площад Съединение, ще стои полупразен, целият в обяви “дава се под наем” и “продава се”.

    1. На паркоместата не е мястото в центъра. В центъра не трябва да влизат автомобили. Ако искате да свършите някаква работа на Центъра ще вземете Градския транспорт или друго алтернативно средство за придвижване.

      1. Това само показва, че мястото на този бизнесцентър не е в центъра. Никой, нито собственици и наематели, нито клиенти се движат с градския транспорт.

    2. Каназирева говореше срещу кръговото, но като я назначиха за областен управител се кротна, а като стана депутатка от ГЕРБ се прегърнаха с Тотев … после морализаторства

    1. PodTeLeto подпира този Творец, Вдъхновен СЪЧИНИТЕЛ на вълнующи многословни излияния понеже друг никой не ще да се цапа с махленски клюки кудкудякане и набеждаване. Та се стига до 180 градуса завъртане „г7з7т ми не е отзад!“ извинения и …съдебни дела за клевета. За жълти стотинки, трийсет сребърника за Юда.
      Поредното изсир’ане на нахалния самозван учил-недоучил “СПЕЦ” по архитектура и градоразстройство на “ПодТеЛето” г-на акад. проф. д-р о.з.полк. ЛандшафтАрхиЙерей Фьодор КараКАЛИНКА чл-кор. БАНда.
      СМеХ, майни, какво безочие =тоа Афтор е всеизвестно продажно перо, пише по ПОРЪЧКА, платен по Тарифа. Ф случая не са му изкашляли колкото иска!
      Преди да раздава “оценки” да беше се погрижил да ПОЛУЧИ ОЦЕНКИте, задължителни да практикува в това поприще: Градът има отлични компетентни дипломирани Архитекти в Колегията, колкото и да бяха игнорирани от инДжинеринга Иб. ТОТЕВ

      1. Напира невежият нахалник „на краставичари – краставици да продава“, да поучава, да „оценява“, да проповядва, да СЪЧНИТЕЛСТВА.
        СБП = Съюз на Българските Писатели може и да се заинтересува да го покани (а може и да НЕ).
        Да беше опитал Ветеринарна Медицина да получи едно ВИ’ШО, или АртМениджмънтСергиджи’ в АМТИ? +И?

        1. Само питам: дали успешно уговориха …“хонорара“ за публикацийката според Строгата, Но Справедлива ТАРИФА на КараКоЛИНКА?

          Цял БГстан се управлява от КАЛИНКИ, това ясно, но чак пък нищо друго да не ни остане в пловдивското градоРАЗстройство освен Ф. КараКоЛИНКАТА?

          „Вярвам, че PONTE Business Center, като законно изпълнен проект, може да бъде един успешна инвестиция…“ АХ, СЕСТРО! Я още една Малка Боза отгоре за мощняка!

      1. Наистина, драги д-ре, ала това може би да е изкусен вес’никарски ТРИК на журналята – като нямат тематика да си режисирВат оперетки с „ти ли ми криво каза, аз ли те криво разбрах“ и сами си говорят и се самоопровергават, та да им става по-четивно четивото.
        Смех и забавление!
        ПАНдемия, д-ре!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина